25.7 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalLucrătorii Crucii Roșii ajută migranții salvați în Spania

Lucrătorii Crucii Roșii ajută migranții salvați în Spania

Migranții salvați luni (4 iulie) dintr-o barcă care se scufunda, de paza de coastă din Spania, au fost ajutați de lucrătorii Crucii Roșii când au ajuns în portul Arguineguin.

Ei au fost doar unii dintre cei 39 de migranți aduși în port după ce au fost salvați de paza de coastă, la 6 mile de insula Gran Canaria, din Oceanul Atlantic, potrivit Reuters.

O ambarcațiune de pescuit din zonă a avertizat serviciile de urgență că au zărit o barcă care transporta migranți subsaharieni în condiții proaste.

Serviciile de urgență au spus că oficialii pazei de coastă au sărit în barca de lemn pentru a ajuta doi migranți semiconștienți care stăteau pe fundul navei înghițind apă de mare.

Cinci au fost duși la un spital local pentru a primi tratamente.

Se crede că barca de lemn a pornit din Senegal în urmă cu nouă zile.

Migranții salvați din Oceanul Atlantic au ajuns în Spania acum mai binde o lună, în jurul datei de 31 mai 2022

Spania a reușit să salveze de la naufragiu 49 de migranți ce se aflau în Oceanul Atlantic, în largul Insulelor Canare.
O ambarcațiune din paza de coastă spaniolă a transportat luni (30 mai) 49 de migranți, inclusiv o femeie și un copil, în portul Arguineguin din Gran Canaria, după ce au fost salvați din Oceanul Atlantic, conform Reuters.

Spania a salvat pe cei 49 migranți în largul Insulelor Canare, punctul fierbinte al migranților care încearcă să treacă în Europa
Migranții salvați au fost văzuți înfășurați în pături în timp ce așteptau să debarce.

Situate la aproximativ 60 de mile de coasta Marocului, Insulele Canare din Spania au devenit un punct fierbinte pentru migranții care încearcă să ajungă în Europa în ultimii ani.

Anul trecut, aproximativ 4.400 de persoane au fost pierdute pe mare în încercarea de a ajunge în Spania, potrivit unui grup de monitorizare. Un total de 22.316 migranți au traversat cu barca către Insulele Canare în 2021, după ce 23.271 au făcut traversarea în 2020.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Șefa DIICOT, Oana Schmidt Hăineală, acuzată de Dincă în dosarul dispariției Alexandrei Macesanu  și a Luizei Melencu

Publicația Gândul a continuat seria dezvăluirilor din interviul luat în exclusivitate, din închisoare, a “monstrului de la Caracal” care au luat-o în vizor și...
00:00:44

VIDEO: Incendiul de la o biserică din Egipt a ucis cel puțin 40 de persoane

Un incendiu la o biserică din Giza a ucis cel puțin 40 de persoane și a rănit alte zeci. Aproximativ 5.000 de credincioși erau...
00:01:00

VIDEO: Explozie într-o zonă comercială din Erevan, Armenia – Cel puțin 20 de persoane rănite

Două explozii au străpuns duminică, 14 august, un depozit de artificii dintr-un centru comercial din capitala armeană Erevan, provocând moartea unei persoane și rănirea...
Ultima oră
Pe aceeași temă