29.2 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaGuvernator regional: Forțele ruse preiau controlul asupra Svitlodarsk

Guvernator regional: Forțele ruse preiau controlul asupra Svitlodarsk

Forțele ruse au preluat controlul a trei orașe din regiunea Donețk, inclusiv Svitlodarsk, a declarat guvernatorul regional Pavlo Kyrylenko marți (24 mai).

Comentariile sale au fost făcute unui post local afiliat la Radio Free Europe/Radio Liberty.

Puțin mai devreme, marți, Republica Populară Donețk, susținută de Rusia, a declarat într-o postare pe serviciul de mesagerie Telegram că forțele sale au preluat controlul orașului și au înlocuit steagul ucrainean cu unul rus, potrivit Reuters.

Forțele ruse sunt deja în orașul Svitlodarsk, unde au înlocuit steagurile ucrainene cu cele rusești

Jurnaliștii Reuters au văzut soldați în fața unei clădiri administrative locale unde flutura un steag rusesc.

Svitlodarsk se află la aproximativ 50 de mile sud-vest de Severodonețk – centrul atacurilor rusești din ultimele zile.

Rusia încearcă să pună mâna pe cele două provincii ale Donbasului, revendicate de separatişti, Doneţk şi Lugansk, şi să prindă forţele ucrainene într-un buzunar pe frontul principal de est.

Militarii ucraineni luptă pentru a păstra controlul asupra unei autostrăzi cheie către oraşul Severodonețk, aflat pe linia frontului, afirmă Ministerul Apărării din Ucraina.

Ucrainenii încearcă să păstreze controlul autostrăzii Severodonetsk, iar în zonă se dau lupte grele, anunţă Ministerul Apărării din Ucraina, potrivit BBC.

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Oleksandr Motuzyanyk, a declarat, în cadrul unui briefing, că există rute alternative pentru aprovizionarea unităţilor ucrainene din Severodonetsk, care este înconjurat pe trei laturi de forţele ruseşti, potrivit epicnews.ro.

Obiectivul Rusiei este de a înconjura complet unităţile ucrainene din oraş, precum şi din Lysychansk, aflat în apropiere, a adăugat el.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ziua Mondială a Conștientizării Vitiligo. Ce este această afecțiune

Astăzi, 25 iunie, sărbătorim Ziua Mondială a Conștientizării Vitiligo. 1% din populația lumii trăiește cu această afecțiune. De altfel, nu este contagioasă, așa că...

RO-Alert Neamț: Un camion cu stupi s-a răsturnat pe E 85. Oamenii au fost avertizați că ar putea fi înțepați de albine

Un camion care transporta stupi s-a răsturnat în zona unei localități de pe E 85 / DN, chiar în apropiere de Hanul Ancuței, în...

Ziua Mondială a Conștientizării Vitiligo. Ce este această afecțiune

Astăzi, 25 iunie, sărbătorim Ziua Mondială a Conștientizării Vitiligo. 1% din populația lumii trăiește cu această afecțiune. De altfel, nu este contagioasă, așa că...
Ultima oră
Pe aceeași temă