23.4 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaChina: "Taiwanul nu este Ucraina"

China: „Taiwanul nu este Ucraina”

„Taiwanul nu este Ucraina și a fost întotdeauna o parte inalienabilă a Chinei”, a declarat ministerul de externe al Chinei, în timp ce președintele Taiwanului Tsai Ing-wen a cerut ca insula să sporească vigilența asupra activităților militare ca răspuns la criză.

Comentariile vin după ce prim-ministrul britanic Boris Johnson a semnalat riscul pentru Taiwan într-un avertisment cu privire la consecințele dăunătoare la nivel mondial dacă națiunile occidentale nu-și îndeplinesc promisiunile de a sprijini independența Ucrainei.

China, care revendică Taiwanul drept teritoriu propriu, și-a intensificat activitatea militară în apropierea insulei autonome în ultimii doi ani, deși Taiwanul nu a raportat nicio manevră neobișnuită recentă ale forțelor chineze.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe Hua Chunying, a respins orice legătură între problemele Ucrainei și Taiwan.

„Taiwan nu este Ucraina”, a spus ea. „Taiwanul a fost întotdeauna o parte inalienabilă a Chinei. Acesta este un fapt juridic și istoric incontestabil”.

Guvernul Taiwanului se opune ferm revendicărilor teritoriale ale Chinei.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă