9.8 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Vicepremierul britanic Raab demisionează din cauza unei anchete privind hărțuirea

VIDEO: Vicepremierul britanic Raab demisionează din cauza unei anchete privind hărțuirea

Vicepremierul britanic Dominic Raab a demisionat vineri, în urma unei anchete independente. El este acuzat că și-a intimidat colegii. Pierderea unui al treilea ministru din cauza comportamentului personal va afecta eforturile lui Sunak de a revigora norocul Partidului Conservator aflat la guvernare.

Vicepremierul Marii Britanii a demisionat în urma unei anchete privind plângerile referitoare la faptul că și-a intimidat colegii – cel mai recent scandal care a forțat plecarea unuia dintre miniștrii de top ai lui Rishi Sunak.

El a fost al treilea ministru de rang înalt în șase luni care a demisionat din cauza comportamentului personal.

Plecarea lui Raab are loc cu doar două săptămâni înainte de alegerile pentru consiliile locale din Anglia, unde se preconizează că conservatorii lui Sunak nu vor avea parte de rezultate bune.

Guvernul lui Sunak vine după mandatul plin de scandaluri al lui Boris Johnson și după politicile economice haotice care au dus la căderea lui Liz Truss în mai puțin de două luni.

Ancheta independentă de luni de zile privind comportamentul lui Raab a audiat mărturii de la mai mulți oficiali guvernamentali cu privire la plângeri de hărțuire în trei departamente diferite.

Raab a solicitat investigația în noiembrie.

El a declarat că s-a simțit “dator” să accepte rezultatul, dar și-a apărat propriul comportament.

El a adăugat că raportul, care nu a fost încă făcut public, a concluzionat că nu a înjurat, nu a strigat sau nu a intimidat fizic pe nimeni nici măcar o dată și a respins toate plângerile împotriva sa, cu excepția a două dintre ele.

Acesta a stabilit pragul de intimidare atât de jos, a spus Raab, încât “a creat un precedent periculos pentru comportamentul unei bune guvernări”.

Sunak se confruntă cu propria sa anchetă.

Organismul de supraveghere a standardelor din Parlament analizează dacă premierul a declarat în mod corespunzător participația soției sale la o companie de îngrijire a copiilor, care ar beneficia de o nouă politică guvernamentală.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Românii, tot mai împovărați din cauza ratelor. Ce spune BNR

Creditele bancare sunt tot mai scumpe și tot mai puțini români își permit să ia noi credite. Sunt mulți români care au deja contractate...

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...

Cum va schimba metaversul mediile sociale pentru români

Progresul tehnologic care a luat amploare cu o rapiditate impresionantă în ultimii ani a condus către apariția de noi instrumente menite să ne ajute...
Ultima oră
Pe aceeași temă