5.3 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeInternaționalVIDEO. Uraganele fac ravagii în Siberia. Trei morți și mai mulți răniți

VIDEO. Uraganele fac ravagii în Siberia. Trei morți și mai mulți răniți

Trei persoane au fost ucise în urma uraganelor cu vânt de 38 de metri pe secundă care au lovit, duminică, mai multe regiuni din Siberia rusă, notează Reuters.

Un copac căzut a strivit mortal două persoane în mașina lor, în orașul rus Novokuznetsk, a anunțat agenția de știri TASS. Cea de-a treia persoană a fost ucisă în Altai Krai, a anunțat ministerul regional pentru situații de urgență într-un comunicat, adăugând că alte trei persoane au fost rănite.

Serghei Kuznetsov, șeful orașului Novokuznetsk, a declarat că în oraș a fost declarată stare de urgență după ce vântul puternic a avariat liniile electrice și clădirile, adăugând că școlile și grădinițele locale nu se vor deschide luni. Orașul vecin Prokopievsk a intrat, de asemenea, în stare de urgență, a declarat șeful acestuia.

Un panou de mari dimensiuni a căzut peste o femeie în apropierea unui centru comercial din Novokuznetsk, se arată într-o înregistrare video care ciruclă pe rețelele de socializare. Potrivit unui oficial local, citat de RIA Novosti, femeia a fost spitalizată. Kuznetsov a declarat că în total șase persoane au fost rănite în oraș.

Presa rusă a precizat că vântul a provocat pagube în regiunile Kemerovo, Krasnoyarsk, Novosibirsk și Omsk, în regiunea Altai Krai, Republica Altai, Republica Khakasia.

O filială siberiană a companiei de electricitate Rosseti a declarat că 294 de localități din Siberia au rămas fără electricitate până la ora 12:30 GMT.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:02:04

VIDEO. O dronă a ucis 85 de persoane în Nigeria

Președintele Nigeriei, Bola Tinubu, a ordonat marți o anchetă amănunțită în legătură cu atacul cu drone militare din weekend, care a ucis cel puțin...

Transhumanța a fost înscrisă în patrimoniul cultural al UNESCO

Valoarea Transhumanței, ca ocupație tradițională și ca mijloc de păstrare a identității culturale, a fost recunoscută ca patrimoniu cultural imaterial al umanității, a anunțat...

România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți pentru un vot cunoscut deja

Dacă România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți ar fi riscat să obțină un vot pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă