11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Un politician danez de extremă-dreapta a dat foc Coranului

VIDEO: Un politician danez de extremă-dreapta a dat foc Coranului

Un politician danez anti-imigrație a ars sâmbătă (21 ianuarie) un exemplar al Coranului în fața ambasadei Turciei din Stockholm, atrăgând condamnarea Turciei într-un moment în care țara nordică are nevoie de sprijinul Ankarei pentru a intra în alianța militară NATO.

Arderea Coranului a fost efectuată de Rasmus Paludan, liderul partidului politic danez de extremă dreapta Hard Line. Paludan, care are și cetățenie suedeză, a organizat în trecut o serie de demonstrații în care a ars Coranul.

Paludan nu a putut fi contactat prin e-mail pentru a explica situația. Ministrul suedez de externe, Tobias Billstrom, a declarat sâmbătă pe Twitter că provocările islamofobe sunt îngrozitoare.

Arderea Coranului a declanșat un protest în fața ambasadei Suediei la Ankara, unde zeci de persoane au participat la o demonstrație organizată de Noul Partid al Bunăstării din Turcia.

Suedia și Finlanda au depus anul trecut o cerere de aderare la NATO după invazia Rusiei în Ucraina, dar toate cele 30 de state membre trebuie să aprobe candidaturile lor.

Turcia a declarat că Suedia, în special, trebuie mai întâi să adopte o poziție mai clară împotriva a ceea ce consideră a fi teroriști, în principal militanți kurzi și un grup pe care îl acuză de tentativa de lovitură de stat din 2016.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă