26.8 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăLifestyleVIDEO. Starea de sănătate a lui Florin Piersic: "Fac recuperare"

VIDEO. Starea de sănătate a lui Florin Piersic: „Fac recuperare”

Florin Piersic a acordat primul său interviu după cea mai dificilă perioadă din viața sa. Actorul încă urmează un program de recuperare la o clinică privată.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru România TV, actorul a declarat că își dorește să revină pe scena teatrului din toamnă.

După mai multe intervenții chirurgicale, Florin Piersic se află acum într-o clinică de recuperare, unde își recuperează forțele.

Declarațiile lui Florin Piersic: „Mă simt mai bine!”

Mă simt mai bine. Fac antrenamente cu piciorul. E bine! Fac recuperare. Da, da. Dacă eram în formă nu îți mai spuneam că fac recuperare. Îți spuneam că nu mai fac nimic, sunt bine. Dar mai fac recuperare. Mai am nevoie să fac recuperare, asta e… ca să merg bine. (…) Eu nu sunt la Cluj acum. Sunt la un spital care nu este nici în București, nici în Cluj. O clinică de recuperare care este în altă parte (…) Pe scenă nu mă revedeți pentru că acum este concediu la teatre. Numai cine joacă… e dement, pe căldurile astea grozave. Suntem în iulie. August, poate… în septembrie, octombrie o să fiu pe scenă dacă recuperarea merge bine și merg frumos,

a spus Florin Piersic la Romania TV.

Reamintim că Florin Piersic a fost internat pe 17 aprilie la Spitalul Militar din Cluj, specialiștii explicând că simptomele au început „cu trei zile înainte de prezentarea la spital”.

Situația era critică, actorul suferind de septicemie și o infecție generalizată în sânge, necesitând un tratament antibiotic complex.

Viața lui Florin Piersic

Florin Piersic este unul dintre cei mai îndrăgiți și renumiți actori din România, cunoscut pentru carisma sa inegalabilă și talentul său versatil pe scenă și pe marele ecran.

Născut pe 27 ianuarie 1936 în Cluj-Napoca, Piersic a crescut într-o familie cu o profundă apreciere pentru artă, ceea ce a influențat decisiv drumul său profesional.

Florin Piersic și-a început studiile la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, unde și-a perfecționat abilitățile actoricești.

Debutul său pe scena teatrului a avut loc în anii 1950, iar talentul său a fost rapid recunoscut de critici și public deopotrivă.

Cu o prezență scenică impresionantă și o capacitate remarcabilă de a se transforma în diverse personaje, Piersic a devenit o figură centrală în teatrul românesc.

Pe lângă cariera sa de succes în teatru, Florin Piersic a avut și o carieră cinematografică impresionantă.

A jucat în numeroase filme de succes, devenind celebru pentru roluri iconice în producții precum „Haiducii”, „Mărgelatu” și „De-aș fi… Harap Alb”. Aceste roluri l-au transformat într-un adevărat star de cinema, admirat de generații întregi de spectatori.

Una dintre cele mai cunoscute și iubite producții în care a jucat este seria de filme „Haiducii”, în care Piersic a interpretat cu măiestrie rolul haiducului Pintea, un personaj emblematic pentru cinematografia românească.

De asemenea, rolul său din „De-aș fi… Harap Alb” a rămas memorabil, aducând basmele și legendele românești la viață pe marele ecran.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă