24.5 C
București
joi, 13 iunie 2024
AcasăInternaționalVIDEO. ONU: "6 milioane de afgani sunt în pragul foametei"

VIDEO. ONU: “6 milioane de afgani sunt în pragul foametei”

Secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare a declarat miercuri, 25 ianuarie, că șase milioane de persoane sunt în pragul foametei în timpul celei mai friguroase ierni din ultimii 15 ani, din Afganistan.

“Iarna afgană face ca totul să fie mult mai dificil și suntem foarte conștienți de anotimp și de momentul ales și, așa cum ați spus, vedem unele dintre consecințe în ceea ce privește pierderile de vieți omenești”, a declarat secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare, Martin Griffiths.

Potrivit oficialilor guvernamentali afgani, peste 150 de persoane au murit în timpul celei mai grele ierni din ultimii zece ani din această țară.

“Acest lucru se întâmplă în contextul în care șase milioane de oameni sunt în pragul foametei. Este fără precedent din câte știu”, a declarat Griffiths.

Iarna, în care temperaturile au coborât până la -29,2 grade Celsius, a lovit Afganistanul în mijlocul unei crize economice severe.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Majoritatea în noul Consiliu Local Municipal din Iași greu de format după realegerea primarului Mihai Chirica

Rezultatele finale ale votului de duminică îl reconfirmă pe Mihai Chirica în funcţia de primar, care va trebui să facă alianţe în viitorul Consiliul...

Preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice: Ozempicul se va retrage din piaţa din România

Preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Bogdan Timar, a declarat că medicamentul Ozempic se va retrage de pe piaţa din România...

DNA va redeschide urmărirea penală în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor

Procurorii DNA vor redeschide urmărirea penală în dosarul care viza modul în care reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova au făcut controale...
Ultima oră
Pe aceeași temă