1.3 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomePoliticăVIDEO. Marcel Ciolacu, afirmații de ultim moment: "Ştiu ce înseamnă nopţi nedormite...

VIDEO. Marcel Ciolacu, afirmații de ultim moment: “Ştiu ce înseamnă nopţi nedormite gândindu-te cum să plăteşti creditul”

Premierul Marcel Ciolacu a dezvăluit miercuri că în trecut a fost mic întreprinzător și a trăit experiența dificilă a gestionării unei afaceri proprii într-o perioadă destul de haotică. El a subliniat că în această perioadă a avut nopți nedormite, în care trebuia să gândească cum să plătească ratele la credit, dar și să asigure salariile angajaților la timp, inclusiv toate taxele aferente statului. Această experiență personală i-a oferit o perspectivă mai profundă asupra provocărilor cu care se confruntă micii întreprinzători și antreprenorii, iar această înțelegere poate influența abordarea sa ca prim-ministru în ceea ce privește sprijinul pentru mediul de afaceri și economia țării.

“Stimaţi antreprenori, vă cer acum să fim împreună pentru a construi o Românie corectă, o Românie ordonată, o ţară care să fie corectă cu toţi contribuabilii săi, să fie corectă cu cei care şi-au sacrificat timpul petrecut cu familia, energia şi sănătatea pentru a construi companii solide care produc româneşte. Şi eu am fost mic întreprinzător într-o perioadă destul de haotică. Şi eu am făcut credit la bancă cu o dobândă de 158%. Ştiu ce înseamnă nopţi nedormite gândindu-te cum să plăteşti creditul, dar să dai şi salariile angajaţilor la timp cu toate taxele aferente statului. În mine, în acest Guvern şi în această coaliţie veţi avea un aliat. În primul rând vom continua să alocăm în economia României cel mai mare volum de resurse financiare pe care şi le poate permite statul român”, a spus Ciolacu la cea de-a XXXI-a ediţie a Topului Naţional al Firmelor Private din România, potrivit Agerpres.

El a menţionat că reprezentanţii coaliţiei vor face tot posibilul pentru a-i avantaja pe producătorii români atunci când vine vorba de finanţare, ajutoare, garanţii şi scheme de sprijin acordate de statul român.

“Ştiu că în sală sunt sute de producători de-ai noştri, naţionali, regionali sau locali. Vă spun cât se poate de sincer, vreau să ajut din toate puterile mele, sunt gata să merg în toate judeţele ţării pentru a susţine firme mici şi mijlocii din toate domeniile, aşa cum voi folosi orice ocazie ca să îi îndemn pe toţi românii să cumpere româneşte. Sunt ferm convins că doar prin productivism şi patriotism economic putem dezvolta această ţară. În acelaşi timp, vă chem să construim împreună o ţară ordonată, o ţară în care regulile sunt respectate de toată lumea. În care cei ce îşi plătesc cinstit taxele, lună de lună, să nu se simtă umiliţi de aşa-zişii şmecherii care fac averi uriaşe, peste noapte, din evaziune fiscală. Este nedrept ca marea majoritate a firmelor româneşti să se chinuie pentru a respecta cu sfinţenie data de 25 a fiecărei luni, dar în acelaşi timp statul român să tolereze găştile care drenează TVA-ul sau alte taxe datorate bugetului”, a afirmat premierul.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...

Industria zahărului, în colaps din cauza importurilor ucrainene. Ce vor cultivatorii

Industria zahărului din România este în colaps, susține Federația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România, care solicită Guvernului să blocheze 3-4 luni,...

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, la DNA: Nicio decizie importantă nu era luată de domnul Cîţu fără domnul preşedinte

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a sosit vineri la DNA, în contextul anchetei privind achiziţiile de vaccinuri anti-COVID din pandemie, în care mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă