11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiVIDEO: Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, urmează să efectueze o vizită...

VIDEO: Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, urmează să efectueze o vizită în Rusia pentru discuții cu președintele rus, Vladimir Putin

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, va vizita în curând Rusia pentru a se întâlni cu președintele Vladimir Putin, au confirmat cele două țări luni, în cadrul unei posibile întâlniri istorice în contextul izolării din ce în ce mai profunde a Moscovei din cauza războiului din Ucraina.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un va vizita Rusia pentru o întâlnire cu președintele Vladimir Putin, au confirmat cele două țări luni (11 septembrie).

Agenția de știri de stat din Coreea de Nord, KCNA, a declarat că cei doi se vor “întâlni și vor avea o discuție”, fără a da mai multe detalii.

Summitul va avea probabil loc marți sau miercuri în orașul din Extremul Orient rus, Vladivostok.

Locuitorii din oraș păreau interesați de posibilitatea venirii lui Kim în oraș.

“Coreea de Nord este o țară atât de izolată. Poate că vor fi prieteni cu noi, dar nu cu SUA.”

“Atât Rusia, cât și Coreea de Nord își arată colții întregii lumi și se pot apăra singure. Așa că au ceva în comun.”

Coreea de Nord este una dintre puținele țări care au susținut în mod deschis Rusia de la invazia din Ucraina de anul trecut.

Și Putin a promis săptămâna trecută să “extindă legăturile bilaterale în toate privințele într-un mod planificat, prin eforturi comune”.

Kim călătorește rar în străinătate și, atunci când o face, călătoria este adesea învăluită în secret și în măsuri de securitate.

Ultima sa călătorie în străinătate în 2019 a fost, de asemenea, la Vladivostok, pentru prima sa întâlnire cu Putin.

Oficialii și analiștii au declarat că un summit Kim-Putin ar urma probabil să se concentreze pe cooperarea militară și, posibil, pe o înțelegere privind furnizarea de arme.

Statele Unite au declarat că discuțiile pentru ca Coreea de Nord să furnizeze mai multe arme Rusiei înaintează, în ciuda negărilor repetate din partea ambelor părți, Pyongyang și Moscova.

SUA au declarat că Pyongyangul ar face o “mare greșeală” și ar “plăti un preț” dacă ar furniza arme pentru utilizarea în Ucraina.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Elena Lasconi are sprijinul USR la alegerile din Argeș. “Un vot pentru PNL este un vot pentru PSD”, susține Cătălin Drulă

Elena Lasconi, Ionuț Moșteanu și Emanuel Soare sunt câțiva dintre candidații USR la alegerile locale din data de 9 iunie 2024. Numele acestora a fost...

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...

Oamenii legii au reținut peste 1.000 de permise în ultimele 24 de ore, 15 pentru consum de droguri

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, Ministerul Afacerilor Interne a raportat intervenția la un număr de 4.238 de evenimente, dintre care 2.762 au fost dedicate menținerii...
Ultima oră
Pe aceeași temă