10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăȘtirile zileiVIDEO UPDATE Incendii la două mănăstiri, din Suceava și Tulcea. O femeie...

VIDEO UPDATE Incendii la două mănăstiri, din Suceava și Tulcea. O femeie a decedat

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, un incendiu a izbucnit, duminică dimineaţă, la chiliile Mănăstirii Roşiori.

UPDATE Incendiul din Suceava a fost stins

Pompierii din Suceava au anunţat că incendiul izbucnit la ora 6.30 la acoperişul chiliilor de la Mănăstirea ”Sfântul MIna” din Roşiori a fost lichidat după mai bine de patru ore. În urma verificărilor de la faţa locului, pompierii au stabilit că focul a pornit de la o sobă. Intervenţia a fost extrem de dificilă din cauza suprafeţei mari care a fost afectate, dar şi pentru că s-a lucrat la înălţime cu două scări şi din cauza fumului dens. În urma incendiului, nicio persoană nu a fost rănită, dar pagubele materiale sunt considerabile. Focul a distrus acoperişul clădirilor care au amprenta la sol de 1.400 de metri pătraţi, dar a afectat şi încăperile. Structura de beton a clădirilor a fost, însă, salvată. 

UPDATE O femeie a murit într-un incendiu izbucnit la Mănăstirea Vovidenia

O femeie de 73 de ani a murit duminică în urma unui incendiu izbucnit la o chilie din Mănăstirea de maici Vovidenia, din localitatea Slava Rusă, județul Tulcea. Potrivit ISU Tulcea, staţia de pompieri Babadag a fost solicitată să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifestă la o chilie din Mănăstirea de maici Vovidenia. ”Se intervine cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi cinci subofiţeri. Din nefericire în interior se afla o victimă de sex feminin, de 73 de ani”, a informat ISU Tulcea. Purtătorul de cuvânt al ISU Tulcea, Florentin Daciu, a declarat că până la această oră nu se ştie dacă femeia care a murit în incendiu era măicuţă sau vizitatoare.

La Mănăstirea Roșiori, focul se manifestă la acoperişul chiliilor, dar arderea este generalizată. ”S-au trimis 11 autospeciale şi dacă va fi nevoie se va mai suplimenta numărul lor”, au precizat reprezentanţii ISU Suceava.

Potrivit acestora, personalul mănăstirii s-a autoevacuat şi, deocamdată, nu sunt anunţate victime.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă