1.8 C
Bucharest
Sunday, 26 November 2023
HomeSportFotbalVIDEO. Edi Iordănescu, înaintea duelului de foc: "Suntem bucuroşi să avem cea...

VIDEO. Edi Iordănescu, înaintea duelului de foc: “Suntem bucuroşi să avem cea mai bună apărare din grupă”

Antrenorul echipei naționale de fotbal a României, Edward Iordanescu, a subliniat într-o conferință de presă desfășurată vineri seara înaintea meciului cu Israel, ce reprezintă penultima etapă din preliminariile EURO 2024. Fotbaliștii săi trebuie să abordeze partida cu curaj și echilibru pentru a reuși să obțină calificarea la turneul final, acesta fiind un pas crucial pentru prima reprezentativă, după o absență de opt ani.

“Avem o responsabilitate foarte mare”

“Am venit aici foarte conştienţi de momentul pe care îl avem în faţă. E un moment pe care îl căutăm de foarte mult timp. Am venit cu multă încredere şi convingere, cu multă muncă şi sacrificii.

Suntem în acelaşi timp conştienţi că e nevoie de mult curaj şi echilibru pentru a face acest ultim pas şi să calificăm naţionala la EURO după opt ani. Avem o responsabilitate foarte mare pentru că sunt mulţi ani de când echipa naţională nu a mai fost la un turneu final.

Dar este datoria noastră să ne îndeplinim acest obiectiv. Am încredere totală în băieţii de la echipa naţională. Iar dacă noi confirmăm şi ne calificăm înseamnă că toată munca noastră de până acum a fost una potrivită”, a afirmat el, potrivit Agerpres.

“Suntem bucuroşi să avem cea mai bună apărare din grupă şi una dintre cele mai bune din toate grupele. Am luat în total 4 goluri, dar 50% le-am primit cu Elveţia.

Dar acest lucru nu ne garantează mâine nimic, trebuie să continuăm să muncim şi să credem în obiectivul nostru. Suntem conştienţi de presiunea şi provocarea pe care o avem în faţă, dar grupul este pregătit pentru absolut tot”, a adăugat selecţionerul.

“Pentru mine nu a fost o surpriză ce a arătat Israelul la Bucureşti”

Edward Iordănescu nu consideră că România este favorită în partida cu Israel de sâmbătă, ţinând cont că ultimele întâlniri dintre cele două selecţionate s-au încheiat la egalitate.

“Pentru mine nu a fost o surpriză ce a arătat Israelul la Bucureşti, adică forţă de joc şi calitate. De aceea sunt foarte conştient că nu va fi uşor mâine. Însă am ajuns acolo unde ne-am dorit, să jucăm cu o calificare pe masă. Suntem foarte conştienţi de forţa adversarului de mâine.

Apreciez calitatea individuală a jucătorilor israelieni, i-am urmărit şi pot spune că sunt foarte valoroşi. Sunt jucători cu experienţă internaţională, iar antrenorul lor este un profesionist desăvârşit.

Aşa că ne aşteptăm la o confruntare foarte grea pentru echipa noastră naţională. Noi nu avem cum să fim favoriţi atâta timp cât rezultatul din tur de la Bucureşti a fost egal şi ultimul amical a fost tot egal. Nu vorbim de favoriţi. Dar Israelul are jucători cu foarte multă valoare”, a explicat Iordănescu.

YouTube video

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cursuri suspendate din cauza viscolului! Elevii din cinci județe nu merg mâine la școală

Ministerul Educației a anunțat că activitatea didactică va fi suspendată luni în judeţele Brăila, Constanţa, Călăraşi, Galaţi şi Tulcea din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Ministerul...

Parlamentari din 16 țări se întâlnesc în Republica Moldova

Parlamentari din 16 țări europene se întâlnesc, în zilele de 27 și 28 noiembrie 2023, la Chișinău. Evenimentul organizat în capitala Republicii Moldova este reuniunea...
00:00:47

VIDEO. Locuitorii din Jenin analizează pagubele după raidul israelian

Locuitorii palestinieni din orașul Jenin din Cisiordania au evaluat duminică (26 noiembrie) pagubele provocate de un raid israelian în care a izbucnit un schimb...
Ultima oră
Pe aceeași temă