9.3 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeEconomieEconomie internăVIDEO. Cum erau furați la pompă șoferii la o benzinărie Lukoil. Măsurile...

VIDEO. Cum erau furați la pompă șoferii la o benzinărie Lukoil. Măsurile luate de ANPC

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au aplicat amenzi de 55.000 de lei operatorului economic Lukoil pentru abaterile de la legislaţia în vigoare şi au dispus oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor, pentru staţia Lukoil Ciolpani.

Potrivit unei informări a Autoritatății Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), în urma unei sesizări, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov a desfăşurat o acţiune de verificare la staţia de distribuţie a carburanţilor din Ciolpani, judeţul Ilfov, aparţinând operatorului economic Lukoil.

Image with no available alt text
Image of unidentified object

„La momentul controlului, au fost constatate atât practici comerciale înşelătoare – nereguli care ţin de calibrarea pompelor de alimentare cu carburant, cât şi referitoare la produsele aflate la comercializare în magazine. Mai exact, la momentul controlului, operatorul economic comercializa produsul benzină ECTO 100. La ridicarea pistolului din pompa de alimentare fără acţionarea acestuia, pe display-ul pompei se evidenţia: Litri 0,04 respectiv 0,05, Lei 0,30 respectiv 0,37. La determinarea cantităţii de produs cu vasul etalon de 20 litri, la cele două pompe s-a constatat o diferenţă în minus de 0,05 respectiv 0,07 litri”, precizează ANPC.

Într-un filmuleț postat pe pagina de Facebook a lui Paul Anghel, directorul general al ANPC, se poate observa cum consumatorii erau înșelați la pompă.

De asemenea, au fost identificate la comercializare produse care nu erau depozitate în condiţiile stabilite de producător.

„În cei peste 10 ani de când sunt director general, în cadrul ANPC, mi-am dorit şi îmi doresc în continuare să avem toate pârghiile necesare pentru a elimina şi cel mai mic atentat la drepturile fundamentale ale consumatorilor. Primim zilnic sute de sesizări şi informări legate de abaterile unor operatori economici. Suntem mult prea puţini pentru a reuşi să fim prezenţi peste tot unde ne-am dori sau unde ar fi nevoie. Cu toate acestea în fiecare zi reuşim să transmitem un mesaj puternic. Am primit informaţia legată de “furtul” la pompă în urmă cu foarte puţin timp. Am considerat că se impune urgent verificarea şi sancţionarea acestuia. Indiferent de cât de puţini bani sunt “făcuţi” aşa şi indiferent care este dimensiunea financiară a celui care o face acest lucru este de netolerat. De fiecare dată am sperat că lucrurile se vor îmbunătăţi în urma acţiunilor noastre, din păcate văd că acest lucru nu se întâmplă la nivelul pe care ni-l dorim. Avem suficient de multă mină în pixuri pentru a ne lupta cu orice fenomen de acest gen”, a declarat Paul Anghel, director general ANPC. 

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Negrescu: Există trei variante pentru aderarea la Schengen până la sfârşitul anului

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu afirmă duminică, într-o postare pe Facebook, că există trei variante posibile pentru obţinerea unei decizii favorabile aderării României la Schengen...

România va avea 86 la sută energie din surse regenerabile iar restul din surse cu emisii reduse de carbon, anunță președintele Iohannis

România se îndreaptă spre momentul în care va avea 86 la sută energie produsă din surse regenerabile iar restul din surse cu emisii reduse...

Cod portocaliu și cod galben de viituri în Transilvania, de duminică până luni

În Transilvania au intrat în vigoare un cod portocaliu și un cod galben de viituri, valabile de duminică, 3 decembrie, până luni, 4 decembrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă