37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSocialEvenimentVIDEO. Centrul Operațional de Comandă, activat la MAI

VIDEO. Centrul Operațional de Comandă, activat la MAI

Centrul Operaţional de Comandă cu rol de coordonare şi monitorizare a tuturor misiunilor care se vor desfăşura astăzi şi mâine a fost activat în sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), iar de la Bucureşti au fost trimişi în teritoriu ofiţeri cu funcţii de conducere şi cu experienţă în activitatea de coordonare, sprijin şi îndrumare.

„La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, chiar în clădirea în care ne aflăm, a fost activat, începând din această dimineaţă de la ora 07,00, Centrul Operaţional de Comandă cu rol de coordonare şi monitorizare a tuturor misiunilor din aceste zile. Comandamente operaţionale similare au fost activate în toate judeţele şi în Capitală. De asemenea, în fiecare judeţ au fost trimişi de la Bucureşti, ofiţeri cu funcţii de conducere şi cu experienţă în activitatea de coordonare, sprijin şi îndrumare. Astăzi, efectivele MAI asigură protecţia pe timpul transportului buletinelor de vot şi a celorlalte materiale electorale de la locurile de depozitare către secţiile de votare”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de vot, împreună cu membrii acestora, trebuie să fie prezenţi la sediile secţiilor de votare, sâmbătă, la ora 18,00, pentru a dispune măsurile necesare pentru asigurarea ordinii şi corectitudinii operaţiunilor de votare.

Totodată, preşedinţii secţiilor de votare vor dispune fixarea posturilor de pază în jurul localului de vot.

Începând cu ora 18,00, structurile Ministerului Afacerilor Interne vor asigura măsurile de protecţie la cele 18.955 de secţii de votare, urmând ca duminică dimineaţă, la ora 06,00, aceste locaţii să fie predate preşedinţilor birourilor electorale, cu sigiliile intacte.

În misiunile de sâmbătă sunt implicate peste 33.800 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne.

În ziua alegerilor, aproximativ 42.800 de angajaţi MAI vor fi mobilizaţi, la nivelul întregii ţări pentru a menţine ordinea şi siguranţa publică şi pentru a asigura măsurile de protecţie a secţiilor de vot. Totodată, vor fi pregătite echipe pentru intervenţia rapidă şi cercetarea incidentelor electorale.

Suplimentar, vor fi instituite dispozitive de ordine publică pentru prevenirea unor evenimente negative pe fondul aglomerărilor de persoane.

De asemenea, la nivel naţional se va organiza o acţiune pentru verificarea modului de realizare a transportului de persoane în care vor fi implicaţi peste 1.600 de poliţişti cu aproximativ 850 de mijloace tehnice, beneficiind inclusiv de sprijinul aerian al aeronavelor IGAv.

Pentru a veni în sprijinul alegătorilor care doresc să voteze, dar nu au documente de identitate valabile, Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor şi serviciile judeţene vor avea program de lucru cu publicul sâmbătă şi duminică.

Astfel, Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor are program cu publicul astăzi, până la ora 16,00, iar duminică până la ora 22,00.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă