11.6 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăMediuVIDEO. Cel mai bătrân animal terestru din lume a împlinit 191 de...

VIDEO. Cel mai bătrân animal terestru din lume a împlinit 191 de ani

Cel mai bătrân animal terestru în viață din lume, o broască țestoasă pe nume Jonathan, a împlinit 191 de ani! Cu toate acestea, animalul ar putea fi mult mai bătrân.

Vârsta exactă a lui Jonathan este necunoscută, dar acesta avea cel puțin 50 de ani când a fost adus pe insulă din Seychelles în 1882, ceea ce înseamnă că are cel puțin 191 de ani, și posibil mult mai mult, a anunțat Guinness World Records, potrivit upi.com.

Jonathan este cel mai vechi animal terestru viu din lume, precum și cea mai bătrână broască țestoasă din istorie.

Este o broască țestoasă uriașă din Seychelles, o specie cu o durată medie de viață de aproximativ 150 de ani.

“În ciuda faptului că și-a pierdut simțul mirosului și este practic orb din cauza cataractei, apetitul său rămâne viu”, a declarat pentru GWR medicul veterinar Joe Hollins.

“Este în continuare hrănită o dată pe săptămână cu o porție îmbucurătoare de fructe și legume de către o echipă mică și dedicată. Acest lucru nu numai că îi suplimentează caloriile, dar îi furnizează acei factori esențiali ai metabolismului său: vitamine, minerale și oligoelemente.”

Jonathan trăiește la Plantation House, reședința guvernatorului din St. Helena, de 141 de ani.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Grav abuz DNA. Șapte ani de închisoare degeaba pentru Adamescu, într-un dosar instrumentat

Într-un caz care a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea și integritatea procurorilor anticorupție, Tribunalul București a emis o hotărâre...

Filmul unei generații

De azi, va circula pe marile ecrane filmul dedicat generației de fotbal care ne-a scos pe stradă în vremurile cenușii ale patriei, generația...

Ciucă, vizită oficială în Chișinău

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, se va afla, astăzi, într-o vizită oficială la Chişinău, capitala Republicii Moldova.Vizita debutează cu o întâlnire cu preşedintele Parlamentului Republicii...
Ultima oră
Pe aceeași temă