7.5 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiVIDEO: Boris Johnson demisionează din Parlament

VIDEO: Boris Johnson demisionează din Parlament

Fostul premier britanic Boris Johnson a demisionat brusc din funcția de membru al parlamentului vineri (9 iunie), într-un protest furibund împotriva parlamentarilor care îi investighează conduita.

“Sunt forțat să plec de o mână mică de oameni”, a declarat Johnson.

Johnson a luptat pentru viața sa politică.

“Hasta la vista, baby!”

Mandatul său de prim-ministru a fost scurtat anul trecut, în parte din cauza furiei din interiorul propriului său partid – și din întreaga țară – din cauza faptului că a încălcat regulile COVID.

“Sunt foarte trist că renunț la cea mai bună slujbă din lume,” spune Johnson.

O anchetă parlamentară investighează dacă a indus în eroare Camera Comunelor atunci când a declarat că au fost respectate toate regulile COVID-19.

În cazul în care se va constata că Johnson a indus în eroare Parlamentul în mod deliberat, ar putea fi exclus din Parlament pentru mai mult de 10 zile.

Johnson a declarat că o scrisoare din partea comisiei a arătat clar că vor “să folosească procedurile împotriva mea pentru a mă alunga din Parlament”.

Demisia lui Johnson declanșează automat alegeri parțiale. Cu toate acestea, el nu a renunțat complet la viața politică.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Simona Halep, anunț de ultimă oră

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, suspendată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea tenisului (ITA) pe o perioadă de patru ani, în urma unui test...

Simona Halep, anunț de ultimă oră

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, suspendată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea tenisului (ITA) pe o perioadă de patru ani, în urma unui test...

PNL a așteptat PSD la salvarea coaliției: Poftiți prin noi înșine!

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis poate schia liniștit, coaliția de guvernare formată de Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL) fiind...
Ultima oră
Pe aceeași temă