7.3 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalVIDEO - Biden: "Planul economic inițial al lui Truss din Marea Britanie...

VIDEO – Biden: “Planul economic inițial al lui Truss din Marea Britanie este o greșeală”

Președintele american, Joe Biden, a declarat că nu a fost singurul care a considerat că planul economic inițial al noului prim-ministru britanic Liz Truss, care a dus la o prăbușire abruptă a valorii lirei, a fost “o greșeală”.

Răspunzând reporterilor în timpul unei opriri la o gelaterie din Oregon, unde ajută la campania pentru candidatul la funcția de guvernator al statului, Tina Kotek, Biden a spus: “Nu sunt de acord cu politica lui Truss”, dar a adăugat că hotărârea aparține Marii Britanii, nu lui.

În ceea ce privește puterea dolarului american, Biden a spus: “Nu sunt îngrijorat de puterea dolarului. Mă îngrijorează restul lumii”, explicând că inflația este la nivel mondial și că “peste tot este mai rău decât în Statele Unite”.

Întrebat despre mărturiile și înregistrările video de la audierea de săptămâna trecută din 6 ianuarie a comisiei, în care liderii Congresului au participat la convorbiri telefonice tensionate cu oficiali ai Pentagonului și ai Casei Albe, Biden le-a calificat drept “devastatoare”, dar s-a abținut să facă alte comentarii.

El nu a răspuns în mod direct la o întrebare referitoare la un incendiu în închisoarea Ervin din Teheran, unde se află mulți dintre deținuții politici iranieni și deținuții cu dublă cetățenie, dar a comentat că a fost surprins de curajul oamenilor care au ieșit în stradă și al femeilor care și-au dat jos vălul de pe cap în semn de protest în Iran.

Comentariile vin după săptămâni de tulburări în Iran de când o tânără a fost ucisă în custodia poliției.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Macron vede posibilă trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat luni că trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu ar trebui "exclusă" în viitor, considerând totuşi că,...

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...

Macron vede posibilă trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat luni că trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu ar trebui "exclusă" în viitor, considerând totuşi că,...
Ultima oră
Pe aceeași temă