18.9 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeȘtirile zileiVIDEO: Apple a dezvăluit iPhone 15 Pro cu o carcasă din titan....

VIDEO: Apple a dezvăluit iPhone 15 Pro cu o carcasă din titan. Prețurile, o surpriză

Apple a dezvăluit marți noul iPhone 15 Pro cu o carcasă de titan și un cip mai rapid care permite camere mai bune și jocuri mobile mai fluide, mișcări concepute pentru a face față unei scăderi globale a vânzărilor de smartphone-uri, transmite Reuters.

Noua gamă include iPhone 15, care începe de la 799 de dolari, și iPhone 15 Plus, care începe de la 899 de dolari.

Apple a ales să nu majoreze prețurile într-o perioadă dificilă la nivel global pentru vânzările de smartphone-uri. Pentru seria Pro, prețurile încep de la 999 de dolari, iar pentru Pro Max de la 1.199 de dolari, aceleași prețuri ca anul trecut pentru aceleași niveluri de stocare, disponibile începând cu 22 septembrie.

Atât modelele Pro, cât și celelalte modele iPhone 15 vor avea un ecran mai luminos și o cameră de 48 de megapixeli.

Apple a declarat că iPhone 15 va dispune de conectivitate prin satelit, permițând utilizatorilor să solicite asistență rutieră. Această funcționalitate va fi lansată în colaborare cu American Automobile Association (AAA) în Statele Unite.

Apple a anunțat, de asemenea, că noile cabluri de încărcare USB-C vor fi disponibile atât pentru iPhone 15, cât și pentru carcasa de încărcare a dispozitivelor AirPods Pro, permițând utilizarea acelorași cabluri de încărcare deja folosite pentru iPad-uri și Mac-uri.

Noul iPhone 15 Pro va include același chip A16 Bionic care a fost utilizat anterior în iPhone 14 Pro.

Evenimentul desfășurat la sediul Apple din Cupertino, California, vine într-un context de incertitudine economică persistentă, mai ales în China, a treia cea mai mare piață pentru Apple. Aici, compania se confruntă cu provocări generate de restricțiile extinse privind utilizarea iPhone-urilor în instituțiile guvernamentale, precum și cu lansarea primului telefon emblematic nou de către Huawei Technologies în câțiva ani.

YouTube video

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Prețuri plafonate pentru noi alimente până la finalul anului. Lista noilor produse mai ieftine la raft

Alte 13 alimente ar putea fi introduse pe lista celor cu adaos comercial plafonat.Senatorii au decis prelungirea plafonării adausului comercial la alimente de bază până...

MAE, atenționare de călătorie în Bulgaria

 Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Bulgaria că începând cu data de 29...

Știu unde s-a apăsat pe accelerație pentru a mi se afecta imaginea și a scădea în sondaje. Ce spune fostul edil despre Nicușor Dan?

”De ce o anchetă cu persoane vulnerabile a trebuit să dureze atât de mult timp? (…) Ca să se întâmple pe mandatul lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies