1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeEconomieVânzările de locuințe în SUA au atins minimul ultimilor 13 ani

Vânzările de locuințe în SUA au atins minimul ultimilor 13 ani

Vânzările de locuințe existente în SUA au atins în octombrie la cel mai scăzut nivel din ultimii 13 ani, în condițiile în care cele mai ridicate rate ipotecare din ultimele două decenii și lipsa de locuințe au îndepărtat cumpărătorii de pe piață, transmite Reuters.

Raportul de marți al Asociației Naționale a Agenților Imobiliari a indicat, de asemenea, că prețul mediu al locuințelor în luna trecută a fost cel mai ridicat înregistrat vreodată pentru luna octombrie. Cu excepția unei redresări în noiembrie și decembrie, revânzările de locuințe în acest an se îndreaptă spre cea mai slabă performanță din 1992.

“Mixul acesta dintre prețurile ridicate, ratele ridicate ale creditelor ipotecare și milioane de proprietari de locuințe care nu doresc să se mute, având în vedere că au blocat ratele scăzute, a înghețat piața”, a declarat Robert Frick, economist la Navy Federal Credit Union din Viena, Virginia.

Vânzările de locuințe existente au scăzut cu 4,1% luna trecută, la o rată anuală ajustată sezonier de 3,79 milioane de unități, cel mai scăzut nivel din august 2010, când vânzările au scăzut ca urmare a expirării unui credit fiscal guvernamental pentru cumpărătorii de locuințe.

Revânzările de locuințe sunt luate în considerare la încheierea contractului. Vânzările din octombrie au reflectat probabil contractele semnate în cele două luni anterioare, când rata medie a popularului credit ipotecar cu rată fixă pe 30 de ani a sărit la niveluri care nu au mai fost văzute la sfârșitul anului 2000.

Economiștii chestionați de Reuters prognozaseră că vânzările de locuințe vor scădea la o rată de 3,90 milioane de unități. Vânzările au scăzut în nord-est, vest și în sudul dens populat. Ele au rămas neschimbate în Midwest, regiunea cea mai accesibilă.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Congresul american nu a adoptat un pachet financiar masiv pentru Ucraina și Israel

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden,...

ONU spune că există o amenințare globală din cauza războiului din Gaza

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a făcut miercuri o mișcare rară, avertizând în mod oficial Consiliul de Securitate cu privire...

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din Las Vegas

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din oraşul american Las Vegas, rănind mai multe persoane, apoi a fost găsit mort, au anunţat...
Ultima oră
Pe aceeași temă