22.3 C
Bucharest
Sunday, 28 May 2023
HomeȘtirile zileiUtilizatorii Netflix România primesc mesaje de la hackeri în numele companiei

Utilizatorii Netflix România primesc mesaje de la hackeri în numele companiei

Utilizatorii Netflix România trebuie să fie atenți la mesajele primite de la companie și la adresa de e-mail a companiei! În spatele inițiativei sunt infractori cibernetici care vor să-ți fure datele de autentificare.

“Ai primit un e-mail, sau poate chiar un SMS de la Netflix, prin care ești notificat că trebuie să-ți ‘actualizezi informațiile de client’? Ai grijă! În spatele inițiativei sunt infractori cibernetici care vor să-ți fure datele de autentificare.

Textul în limba română este unul corect din punct de vedere gramatical, ceea ce, în lipsa unor verificări elementare, ar face ca un astfel de atac să aibă o rată de succes crescută.

Verifică mereu sursa mesajului primit, înainte de a efectua o acțiune potențial dăunătoare pentru dispozitivele sau datele tale

Evită accesarea de link-uri provenite din surse necunoscute și scanează-le cu o soluție de securitate

Atunci când activezi online, asigură-te că ești pe site-ul dorit prin verificarea atentă a numelui de domeniu oficial utilizat de compania vizată. Evită redirecționarea către pagini de autentificare din link-uri primite online.

Nu uita că te poți antrena să identifici la timp identifica tenativele de fraudă de pe internet pe site-ul https://sigurantaonline.ro. Siguranta Online este o campanie de conștientizare la nivel național, derulată de DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată”, transmite DNSC într-un comunicat.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Europenele de Canotaj: România, aur la 8 plus 1

România a cucerit aurul în proba feminină de 8+1 la Campionatele Europene de canotaj de la Bled (Slovenia).România (Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam,...

Rusia ar accepta negocieri de pace cu Ucraina, susține un ambasador rus

Rusia ar accepta negocieri de pace cu Ucraina, dar cu câteva condiții, a declarat ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, Andrey Kelin. Ambasadorul rus ar fi...

Rezultate la Roland Garros: Tsitsipas, calificare cu greu în turul 2. Celelalte rezultate

Stefanos Tsitsipas (5 ATP, favorit nr. 5) s-a calificat, după un meci extrem de dificil, în turul 2 la Roland Garros, al doilea turneu...
Ultima oră
Pe aceeași temă