5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeȘtirile zileiUSRPLUS dorește realizarea infrastructurii pentru biciclete în București

USRPLUS dorește realizarea infrastructurii pentru biciclete în București

Care au ca scop realizarea unitară a infrastructurii pentru biciclete în București.

Acest proiect de hotărâre este o colaborare cu Asociația OPTAR (https://optar.ro/) care a pus la punct regulamentul împreună cu alte entități pe parcursul unui efort susținut pe mai mulți ani în vederea corelării tuturor aspectelor necesare pentru a putea implementa o infrastructură modernă pentru biciclete.

 

Proiectul conține reglementările necesare pentru a realiza o infrastructură de biciclete de secol 21 care acordă importanța cuvenită acestui mijloc alternativ de transport. Astfel, proiectul oferă indicații cu privire la realizarea traseelor de biciclete, adaptarea intersecțiilor, amenajarea parcajelor și întreținerea periodică.

De asemenea, proiectul stabilește sancțiunile care s-ar aplica în cazul nerespectării regulamentului propus.

 

“Am susținut mereu necesitatea dezvoltării transportului alternativ în București. Beneficiile utilizării bicicletei se extind mult mai departe de reducerea aglomerației și traficului în oraș și contribuie direct și concret la o viață mai bună.  Standardizarea modului în care sunt amenajate pistele de biciclete și cum este integrat acest mod de deplasare în trafic este un pas obligatoriu pentru a realiza rețeaua atât de necesară care să conecteze toate cartierele orașului. Utilizarea bicicletei și a trotinetelor electrice a crescut foarte mult în ultimii ani dar infrastructura dedicată nu ține pasul. Ba chiar s-a diminuat întrucât pistele realizate nu au fost conforme. Nu îmi mai doresc piste de biciclete desfințate de Poliția Rutieră, îmi doresc o rețea modernă și sigură de zeci de kilometri” – a declarat consilierul general al Alianței USR-PLUS, Andrei Daniel Rigu.

Proiectul de hotărâre va intra în dezbatere publică, iar după parcurgerea acestei etape necesare Grupul Alianței USR-PLUS va susține introducerea acestuia pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General.

Alianța 2020 USR-PLUS este o alianță politică între partidele Uniunea Salvați România (USR) și Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS). La alegerile locale din 2020, Alianța USR-PLUS a obținut 17 locuri eligibile în CGMB, fiind a doua forță politică din consiliu. Sloganul ales al Alianței este “Fără hoție ajungem departe”.

Cele mai citite
00:00:48

VIDEO. Atac israelian asupra unei case din Rafah

Palestinienii din sudul Fâșiei Gaza s-au grăbit vineri (1 decembrie) să salveze copii și alte persoane rănite în urma unui atac israelian asupra unei...

Mesajele transmise de Gică Popescu și Gică Hagi cu ocazia Zilei Naționale a României

Gică Popescu și Gică Hagi au transmis, vineri, un mesaj românilor cu ocazia Zilei Naţionale. „Mi-am început ziua ascultând imnul României. Aştept cu nerăbdare să-l...

Google sărbătorește Ziua Națională a României cu un doodle special

Motorul de căutare Google a marcat Ziua Naţională a României cu un doodle special dedicat Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. Cei care au...
Ultima oră
Pe aceeași temă