23 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalUngaria a decis data pentru noi alegeri legislative în 3 aprilie

Ungaria a decis data pentru noi alegeri legislative în 3 aprilie

Ungaria va organiza alegeri legislative în data de 3 aprilie, a anunţat marţi preşedintele Janos Ader, un scrutin care se anunţă dificil pentru premierul actual Viktor Orban, revenit la putere în 2010, transmit AFP şi Reuters.

Şeful statului ungar a Janos Ader a dezvăluit data scrutinului într-un comunicat difuzat pe site-ul său.

Premierul Viktor Orban, care vizează un al patrulea mandat, se confruntă cu o opoziţie unită pentru prima dată.

Ungaria va organiza concomitent cu aceste alegeri legislative și un referendum pentru chestiuni legate de comunitatea LGBTQ

Tot în data de 3 aprilie în Ungaria va avea loc un referendum cu privire la chestiuni legate de comunitatea LGBTQ, potrivit comunicatului preşedintelui.

În cadrul referendumului, cetăţenii ungari vor fi întrebaţi dacă sunt de acord cu organizarea de seminarii despre orientarea sexuală în şcoli fără acordul părinţilor şi dacă sunt de părere că procedurile de schimbare de sex ar trebui promovate în rândul copiilor, anunță agerpres.ro.

De asemenea, ei vor fi întrebaţi dacă conţinutul media ce ar putea influenţa orientarea sexuală ar trebui să le fie prezentat copiilor fără nicio restricţie.

Legea adoptată în iunie 2021, despre care guvernul afirmă că are ca scop protejarea copiilor, a provocat temeri în rândul comunităţii LGBTQ.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Salariul minim brut se majorează de azi la 3.300 de lei

Salariul de bază minim brut crește la 3.300 lei lunar, începând cu 1 octombrie 2023, faţă de nivelul actual de 3.000 de lei. De...

Salariu minim brut crește la 3.300 de lei de la 1 octombrie

De majorarea salariului de bază minim la 3.300 de lei vor beneficia 1.867.588 de salariaţi."Începând cu data de 1 octombrie 2023, salariul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies