12.9 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUNESCO spune că sunt necesare 9 miliarde de dolari pentru a relansa...

UNESCO spune că sunt necesare 9 miliarde de dolari pentru a relansa turismul în Ucraina

Ucraina va avea nevoie de 9 miliarde de dolari pe o perioadă de 10 ani pentru ca sectorul său turistic să își revină, a declarat marți agenția culturală a Națiunilor Unite, adăugând că războiul de doi ani a costat până acum țara peste 19,6 miliarde de dolari în venituri din turism, notează Reuters.

Invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia la 24 februarie 2022 a declanșat cel mai sângeros conflict din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, fără a se întrevedea vreun semn de încheiere a războiului.

“Pagubele continuă să crească, iar nevoile de redresare a sectorului continuă să crească”, a declarat Krista Pikkat, director pentru cultură și situații de urgență la UNESCO, adăugând că veniturile pierdute numai pentru capitala Kiev se ridică la 10 miliarde de dolari.

Într-o evaluare înainte de a se împlini doi ani de la începerea războiului, UNESCO a estimat costul pagubelor aduse bunurilor culturale la aproximativ 3,5 miliarde de dolari, în creștere cu 40% față de 2023.

Aceasta a precizat că 340 de clădiri au fost avariate, inclusiv muzee, monumente, biblioteci și situri religioase.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă