13.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiUn nou iPhone, un nou tip de încărcător. Ce pregătesc cei de...

Un nou iPhone, un nou tip de încărcător. Ce pregătesc cei de la Apple

Noul iPhone va fi prezentat pe 12 septembrie și cu siguranță va aveaun punct de încărcare USB-C.

În prezent, telefoanele firmei folosesc adaptorul proprietar Lightning, spre deosebire de rivalii săi, inclusiv Samsung, notează BBC.

O lege a Uniunii Europene impune producătorilor de telefoane să adopte o conexiune de încărcare comună până în decembrie 2024 pentru a economisi bani și a reduce risipa.

Majoritatea noilor produse Apple, cum ar fi cele mai recente iPad-uri, folosesc deja USB-C, dar firma a susținut că nu este în conformitate cu regula UE.

Când a fost introdus în septembrie 2021, un reprezentant Apple a declarat pentru BBC News: “O reglementare strictă care impune un singur tip de conector înăbușă inovația în loc să o încurajeze, ceea ce, la rândul său, va dăuna consumatorilor din Europa și din întreaga lume”.

Adaptoarele Lightning la USB-C sunt deja disponibile la alte mărci de electronice, inclusiv la Amazon, iar toate iPhone-urile, începând cu iPhone 8, care a fost lansat în 2017, pot fi încărcate și wireless.

Întrucât actualul iPhone 14 pare să fie acum ultimul dispozitiv Apple care va utiliza exclusiv vechiul tip de încărcare, acest lucru ar putea marca începutul sfârșitului cablului Lightning.

Nu este clar dacă aceasta va fi o schimbare globală a produsului, deși este mai puțin probabil ca gigantul tehnologic să facă o versiune diferită a telefonului doar pentru piața europeană.

Dispozitivele iPhone 15 și iPhone 15 Pro, care urmează să fie prezentate săptămâna viitoare în cadrul evenimentului anual de toamnă al firmei, ar putea beneficia de acest tip nou de încărcătoare.

Potrivit unui raport realizat de Bloomberg news, printre beneficiile schimbării pentru utilizatori se numără faptul că utilizatorii vor putea folosi un singur încărcător pentru iPad, Mac și iPhone.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Sună alarmele în România. Este doar un exercițiu

Instalațiile de alarmă sonoră vor fi puse în funcțiune, timp de o oră, pe întregul teritoriu al României, în ziua de miercuri, 28 februarie...

Clotilde Armand a renovat pe ascuns un apartament pregătit de retrocedare. Zeci de mii de euro din bugetul primăriei, pentru că s-a spart o...

Un consilier local a descoperit cum primarul Clotilde Armand a renovat apartamentul de sub el, deși există o cerere pe Legea 10 legată de...

Primăvara se simte în Sectorul 4! A început curățenia generală!

Temperaturile ridicate pe care meteorologii le estimează pentru ultimele zile de februarie ne duc deja cu gândul la primăvară. Motiv pentru care angajații de...
Ultima oră
Pe aceeași temă