26.5 C
Bucharest
Thursday, 21 September 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaUn nou convoi cu ajutoare francez în sprijinul Ucrainei va ajunge la...

Un nou convoi cu ajutoare francez în sprijinul Ucrainei va ajunge la Suceava

Un al treilea convoi de ajutoare în beneficiul Ucrainei, organizat de ministerul francez pentru Europa și Afaceri Externe și ministerul francez de Interne, va transporta în România, la hub-ul european de la Suceava, vehicule și echipamente de intervenție, dar şi alimente.

Convoiul este așteptat să ajungă la Suceava vineri seara, informeaza ISU Suceava.

Cu această ocazie vor fi donate serviciului de urgență ucrainean 115 tone de echipamente şi alimente şi 13 vehicule noi. Este vorba despre șase vehicule pentru stingerea incendiilor, modernizate la standardele ucrainene, șase ambulanțe 4×4 și un autovehicul dotat cu aparat mobil de radiologie, în sprijinul echipelor medicale desfășurate pe teren.

Echipamentele de urgență oferite includ 36 km de furtunuri de incendiu, 56.000 de litri de lichid folosit pentru combaterea incendiilor de hidrocarburi, precum și peste 20.000 de rații de alimente, reprezentând 40.000 de mese, conform obiectivdesuceava.ro.

Acest convoi cu ajutoare pentru a sprijini efortul Ucrainei în război va ajunge la Suceava, după ce a plecat din Franța pe 10 mai

Convoiul a plecat din Franța pe 10 mai. Prim-ministrul francez, Jean Castex, şi ministrul pentru Europa şi Afaceri externe, Jean-Yves Le Drian au fost prezenți la acest eveniment special, pentru a-i saluta pe cei 52 de pompieri francezi care însoțesc convoiul.

Aceste vehicule și echipamente au fost finanțate integral grație contribuțiilor a peste 1.000 de autorități locale și a aproximativ cincizeci de companii la fondurile Centrului de criză și sprijin al ministerului pentru Europa și Afaceri Externe.

De la declanșarea conflictului, numai în domeniul securității civile, Franța a oferit Ucrainei 84 de vehicule de intervenții de urgență precum și 214 tone de echipamente, marcând solidaritatea autorităților locale și a companiilor franceze față de poporul ucrainean.

Această operațiune, desfășurată în cadrul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene (MPCU), este coordonată de Direcția Generală pentru Securitate Civilă și Managementul Crizelor a ministerului de Interne și Centrul de criză și sprijin al ministerului pentru Europa și Afaceri Externe, în colaborare cu ambasada Franței din Ucraina şi cu sprijinul Ambasadei Franței din România.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Canada oferă 2,2 miliarde USD pentru construirea reactoarelor 3 și 4 la Cernavodă

Guvernul Canadei e dispus să finanțeze cu 3 miliarde de dolari canadieni (echivalentul a 2,2 miliarde USD) construirea unităților 3 și 4 ale centralei...

Explozie urmată de incendiu, la magistrala de gaz de la Călimănești, jud. Vrancea: 4 morți, 5 răniți. Planul roșu, activat

Patru persoane au fost găsite carbonizate în urma exploziei la magistrala de gaz de la Călimăneşti, iar alte cinci persoane, rănite, au fost...

Vilă spectaculoasă din Centrul Capitalei, la vânzare pentru 930.000 euro

O vilă proiectată la începutul secolului XX cu elemente de factură franțuzească și Art Nouveau, amplasată pe o arteră liniștită din centrul capitalei, având...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies