18.9 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUn ministru ucrainean susține că grupul Wagner este "frânt"

Un ministru ucrainean susține că grupul Wagner este “frânt”

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că Wagner este “frânt”, în urma presupusei morţi a liderului acestuia, Evgheni Prigojin.

“Nu mai există propriu-zis un grup Wagner ca forţă serioasă, aşa cum exista în urmă cu un an. Sunt frânţi”, a declarat Reznikov într-un interviu acordat săptămânalului duminical german Welt am Sonntag, preluat de Agerpres.

Potrivit ministrului ucrainean, presupusa dispariţie a lui Prigojin “l-a slăbit” pe preşedintele rus Vladimir Putin.

“Pentru că a arătat lumii că dacă Putin face o înţelegere cu cineva şi încalcă înţelegerea, atunci nu se mai poate avea încredere în el”, a adăugat Reznikov, potrivit unor extrase din acest interviu publicate în avans.

De la presupusa moarte a lui Prigojin într-un accident aviatic în Rusia au apărut speculaţii privind o posibilă implicare a Kremlinului în prăbuşirea avionului privat care efectua o cursă Moscova-Sankt Petersburg. Aceste afirmaţii au fost negate de către purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, care le-a calificat drept o “minciună absolută”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cartea lui Ciucă ar fi fost scrisă cu inteligența sa artificială, pe care i-au creionat-o liberalii

Ilustrație: Marian Avramescu Foarte mulți se întreabă cum a izbutit președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, să-și scrie cartea într-un timp...

Guvernul taie posturi la Ministerul Justiției. Ce salarii și ce sporuri au consilierii

Executivul are pe ordinea de zi a ședinței din 30 mai 2024 o Hotărâre de Guvern prin care desființează patru posturi din organigrama Ministerului...

Ialomița: Un bărbat de 44 de ani a murit când încerca să facă o bombă artizanală

Un bărbat de 44 de ani din judeţul Ialomiţa a murit încercând să facă o bombă artizanală în locuinţă. Materialele folosite au explodat. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă