9.1 C
București
joi, 23 martie 2023
AcasăȘtirile zileiUn martor, localnic de pe coasta Franței, a văzut plecând bărci „pline”...

Un martor, localnic de pe coasta Franței, a văzut plecând bărci „pline” de migranți

Un localnic de pe coasta Franței a declarat miercuri (14 decembrie) că a fost martoră la bărci pline de migranți plecând dimineața. Nu este clar dacă au ajuns în siguranță.


Ea a spus pentru Reuters: „În această dimineață, în drumul meu pentru a mă duce la pescuit de creveți, am văzut două bărci care, din păcate, erau pline de migranți, cu copii.

Într-adevăr, este foarte trist. Sper că vor ajunge în siguranță pentru că ceea ce-mi întristează cel mai mult inima sunt bebelușii, copiii, este cu adevărat mizerabil și se întâmplă în fiecare zi. Sincer, este foarte trist”, potrivit Reuters.

Un localnic de pe coasta Franței a văzut bărci pline cu migranți înainte de un incident din Canalul Mânecii unde au murit patru persoane


Această declarație a fost după știrea că o mică barcă încărcată cu imigranți care se îndrepta spre țărmurile britanice din Franța s-a răsturnat în apele înghețate ale Canalului Mânecii miercuri dimineața, soldându-se cu patru morți, a declarat guvernul britanic.


Bărcile de salvare, elicopterele și echipele de salvare care lucrează cu navele marinei franceze și britanice au răspuns incidentului, care s-a petrecut pe măsură ce imigrația în Marea Britanie organizată de bande criminale de trafic de persoane a devenit o problemă prioritară pentru guvernul primului ministru Rishi Sunak.

O barcă de pescari cu 50 de migranți a fost interceptată în largul stațiunii Costinești

O barcă de pescari cu circa 50 de migranți la bord a fost interceptată de Garda de Coastă în largul stațiunii Costinești.

Evenimentul a fost anunțat, la data de 2 iunie, de Garda de Coastă a României.

„În această dimineaţă, în jurul orei 7.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră – SCOMAR au detectat, în apele teritoriale româneşti, o ambarcațiune suspectă, care naviga spre țărmul României. Imediat, o ambarcaţiune din dotarea Gărzii de Coastă – Grupul de Nave Constanța, aflată în misiune de supraveghere pe Marea Neagră, a intervenit cu operativitate. Astfel, la o distanţă de 6 Mm de localitatea Costineşti, poliţiştii de frontieră au interceptat şi identificat o ambarcaţiune pescărească, în care se află peste 50 de persoane”, a anunțat Garda de Coastă.

Ambarcaţiunea străină era supraaglomerată și neechipată cu mijloace de salvare pentru toate persoanele aflate la bord. În plus, era posibil ca persoanele care conduc barca să nu aibă pregătirea de navigație necesară. Din aceste motive, persoanele din barcă erau în pericol.

„A fost identificat riscul punerii în pericol a vieţii persoanelor aflate la bord, sens în care, după interceptarea ambarcațiunii, misiunea Poliţiei de Frontieră a devenit de salvare a vieții omenești pe mare. La operaţiunea de salvare au participat şi reprezentanţii ARSVOM cu o nava din dotare”, a precizat Garda de Coastă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rusia va sărbători Ziua Victoriei, la Moscova, cu o paradă militară de 10.000 de oameni

Rusia va sărbători Ziua Victoriei, la Moscova, în anul 2023, cu o paradă militară la care vor participa 10.000 de oameni și 125 de...

5 sfaturi de la tipsteri pentru amatorii de pariuri sportive în 2023

Numărul pasionaților de sport și de pariuri în România se află într-o continuă creștere. Există din ce în ce mai multe agenții, precum și...

România a finalizat măsurătorile pe acea parte din Brațul Chilia unde i s-a permis accesul. Pe celelalte tronsoane va face măsurători Ucraina

Navele României au finalizat măsurătorile pe acea parte, ucraineană, din Brațul Chilia pe care Ucraina le-a permis accesul. Anunțul în acest sens a fost făcut,...
Ultima oră
Pe aceeași temă