0.3 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeȘtirile zileiUn judecător din Moscova a respins recursul lui Alexei Navalnîi la condamnarea...

Un judecător din Moscova a respins recursul lui Alexei Navalnîi la condamnarea de 19 ani de închisoare

Un judecător din Moscova a respins, marți, recursul lui Alexei Navalnîi la condamnarea de 19 ani de închisoare, relatează skynews.com, preluat de jurnalul.ro.

Curtea de apel a respins apelul lui Alexei Navalnîi la condamnarea de 19 ani de închisoare pentru „extremism”. El este condamnat și la 11 ani și jumătate pentru fraudă și alte acuzații.

Politicianul în vârstă de 47 de ani s-a întors voluntar în țară în 2021. A fost arestat imediat când a aterizat și este închis în Melekhovo, la aproximativ 235 km est de Moscova.

Navalnîi este închis în Melekhovo, la aproximativ 235 km est de Moscova, dar va fi mutat într-o colonie cu regim special.

Opozantul rus Alexei Navalnîi, condamnat la încă 19 ani de închisoare pentru extremism

Justiţia rusă l-a condamnat vineri pe opozantul Alexei Navalnîi, aflat deja după gratii, la încă 19 ani de închisoare pentru extremism.

Navalnîi, care a fost judecat într-o închisoare din regiunea Vladimir, la 200 de kilometri de Moscova, unde ispăşeşte deja o pedeapsă de nouă ani pentru fraudă, va trebui să execute noua condamnare într-o închisoare cu regim special, unde sunt încarceraţi deţinuţi cu pedepse pe viaţă.

Miercuri, Navalnîi estima că i se va administra o pedeapsă „lungă, stalinistă”.

„Formula de calcul este simplă: ceea ce a cerut procurorul, minus 10-15%. Au cerut 20 de ani, vor da 18 sau ceva de genul acesta”, a declarat el joi într-un mesaj difuzat pe internet de apropiaţii săi.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă