4.2 C
București
sâmbătă, 4 februarie 2023
AcasăSocialUn incendiu s-a produs pe platforma Kronospan din Sebeş

Un incendiu s-a produs pe platforma Kronospan din Sebeş

Un incendiu a izbucnit în noaptea de luni spre marţi pe platforma Kronospan din Sebeș, producător de plăci pe bază de lemn, ca urmare a unui defect la un mecanism al unui buncăr de praf.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Alexandru Crişan, Secţia de pompieri Sebeş a fost solicitată să intervină în cooperare cu Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă Kronospan, pentru localizarea şi stingerea unui incendiu la un buncăr de praf din incinta operatorului economic.

Au fost trimise la faţa locului două autospeciale cu apă şi spumă de la Secţia Sebeş, o autospecială de către Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi o autoscară mecanică de la Detaşamentul Alba.

„Până la ajungerea forţelor de intervenţie la locul solicitării, s-au dispus de îndată măsurile de protecţie, limitare şi lichidare a acestuia de către personalul de la SPSU Kronospan. Incendiul s-ar fi produs ca urmare a unui defect la un mecanism al unui buncăr de praf”, a transmis Alexandru Crişan, conform agerpres.ro.

Un incendiu s-a manifestat puternic pe platforma Kronospan din Sebeș, dar s-a intervenit rapid și acesta a fost limitat

Acesta a menţionat că forţele prezente refulează apă pentru răcirea materialului din interiorul buncărului.

Nu au fost victime, a mai arătat reprezentantul ISU Alba.

Kronospan este prezent la Sebeş din anul 2004 prin producţia de plăci aglomerate de lemn (PAL) şi plăci de densitate medie (MDF).

Nu este pentru prima dată când au loc incendii pe platforma industrială menţionată.

În 2 august 2017, un incendiu precedat, potrivit localnicilor, de „o bubuitură mare” s-a produs pe platformă la patru cicloane de rumeguş şi un filtru de praf, pentru lichidarea focului acţionând atunci câteva zeci de pompieri. Cauza incendiului a fost stabilită ca efectul termic al unui obiect incandescent.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

LIVE UPDATE România egalează Thailanda în Cupa Davis. Urmează meciul decisiv

UPDATE: România a reușit să egaleze Thailanda. Scorul este acum 2 - 2. Urmează meciul decisiv. Nicholas David Ionel, cel mai bine clasat român la...

LIVE UPDATE România egalează Thailanda în Cupa Davis. Urmează meciul decisiv

UPDATE: România a reușit să egaleze Thailanda. Scorul este acum 2 - 2. Urmează meciul decisiv. Nicholas David Ionel, cel mai bine clasat român la...

România, rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media UE

România înregistrează rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media Uniunii Europene în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și...
Ultima oră
Pe aceeași temă