2.7 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022
AcasăInternaționalUn incendiu puternic de vegetație a provocat distrugeri serioase la periferia Atenei

Un incendiu puternic de vegetație a provocat distrugeri serioase la periferia Atenei

Un incendiu puternic de vegetație a făcut ravagii sâmbătă la periferia Atenei. Flăcările amenință să se extindă la case şi linii electrice, a declarat un oficial al pompierilor.

Alimentat de vânturile puternice, incendiul s-a extins rapid pe versanţii muntelui Hymettus, care domină capitala Greciei, trimiţând nori groşi de fum peste suburbiile din sud.

Autorităţile de protecţie civilă au început evacuările în unele zone din regiunile Voula şi Glyfada, la aproximativ 20 de kilometri de centrul Atenei.

„Vânturile sunt foarte intense, avem pagube în câteva case şi câteva maşini, nu există răniţi”, a declarat oficialul pompierilor, conform romania24.ro.

Un incendiu devastator de vegetație a pornit la periferia Atenei, iar peste 100 de pompieri și șase avioane sunt implicate în stingerea lui

Peste 100 de pompieri, ajutaţi de şase avioane de stingere a incendiului şi patru elicoptere, au luptat împotriva focului care a izbucnit după prânz în suburbia Glyfada din oraş, a precizat brigada de pompieri.

Mai multe incendii de vegetaţie au pârjolit aproximativ 300.000 de hectare de pădure şi tufişuri în diferite părţi ale Greciei vara trecută, pe fondul celui mai mare val de căldură din ultimii 30 de ani din ţară.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă