9.3 C
București
luni, 19 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiUn grup de delfini fac zgomot în largul coastei Chile

Un grup de delfini fac zgomot în largul coastei Chile

Imaginile cu drone au surprins miercuri (12 octombrie) zeci de delfini care înotau și făceau zgomot în largul coastei Chile.

Grupul de delfini cenușii au fost văzuți înotând fericiți lângă golful Valparaiso.

Un martor ocular a spus că grupul era format din aproximativ 50 de delfini, potrivit Reuters.

Delfinul cenușiu, cunoscut și sub numele de delfinul lui Risso, este o specie vivipară și homeotermă care locuiește în apele calde și temperate din Oceanele Indian, Pacific și Atlantic.

Boric din Chile promite o schimbare după ce noua Constituție a fost respinsă

După ce chilienii au votat duminică, în proporție covârșitoare, împotriva propunerii de nouă constituție, respingând ceea ce ar fi fost una dintre cele mai progresiste din lume, președintele Gabriel Boric a declarat că vor avea loc schimbări în cabinet și că guvernul va lucra la elaborarea unei alte constituții.

„Trebuie să ascultăm vocea poporului. Această furie este latentă și nu o putem ignora”, a declarat Boric.

În timp ce aproape 80% dintre chilieni au votat pentru elaborarea unei noi constituții în 2020, aproape 62% dintre alegători au respins noul text, cu 99,74% din voturile numărate.

Președintele de stânga a declarat că va colabora cu Congresul și cu diferite sectoare ale societății pentru a redacta un alt text.

Partidele de centru-stânga și de dreapta, care au promovat campania de respingere, au acceptat, de asemenea, să negocieze pentru a pregăti un nou text.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Moda de la Londra înfurie guvernul elen

Săptămâna modei de la Londra a reușit să înfurie Grecia. După ce un designer și-a pus modelele să treacă în fața celebrei frize...

Pe fondul crizei forței de muncă din țară, ministrul Justiției vrea să angajeze deținuți

Autoritățile caută soluții pentru impulsionarea pieței muncii, în condițiile în care România se confruntă cu o criză tot mai accentuată în acest domeniu. O variantă...

Schimbări privind plajele românești. Decizii luate de Guvern în această săptămână

Şi anul acesta debutul sezonului estival pe litoral va fi unul cu probleme. Au fost realizate zeci de hectare de plaje noi, care însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă