21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăPoliticăUn fost șef al SIE intră în cursa pentru Palatul Cotroceni

Un fost șef al SIE intră în cursa pentru Palatul Cotroceni

Generalul Silviu Predoiu, președinte al Partidului Liga Acțiunii Naționale, intră în cursa pentru Palatul Cotroceni. El pledează pentru meritocrație și recuperarea interesului național, potrivit jurnalul.ro.

„Nu există prea multe opțiuni. Putem să continuăm să existăm în această zonă gri a Europei în care nulitățile care ne conduc azi se simt în siguranță. Sau putem să ne ridicăm, să ne ridicăm umăr la umăr și să spunem tare: Destul! Vrem România înapoi, vrem interesul național înapoi, vrem respect, democrația înapoi”, a spus Silviu Predoiu la Convenția Națională a PLAN.

Cu un vot împotrivă și două abțineri, reprezentanții partidului l-au desemnat pe Silviu Predoiu în cursa pentru Cotroceni, scrie Mediafax

El a anunțat cum nu va fi mandatul său de șef al statului, dacă va fi ales. „Nu va fi cu turism în străinătate, însoțit ca șef de stat de câțiva consilieri și plec în vizită de stat la viceprimarul din Rio. Nu va fi așa ceva. Nu vor fi vizite în străinătate sub legenda promovării intereselor economice ale României neavând în delegație niciun reprezentant al antreprenoriatului românesc, nu vom avea CSAT-uri în care se va discuta despre norma de izmene și de șosete. În condițiile în care România are un război la frontieră nu se vor ține sesiuni ale CSAT odată la trei luni”.

Predoiu mai spune că PLAN, „dincolo de Partidul Liga Acțiunii Nationale, este planul său pentru România, pentru un alt fel de Românie, un partid al celor care vor demnitate și respect”.

Generalul Predoiu, fost director al SIE, vrea să candideze la Președinția României

Generalul în rezervă Silviu Predoiu, fost director al Serviciului de Informații Externe (SIE), a anunțat că vrea să candideze pentru Președinția României, la alegerile din anul 2024.

Fostul șef al SIE face acest anunț într-un interviu care a fost publicat pe internet la data de 15 ianuarie 2024. “Cât despre mine, da, sunt pregătit și sunt hotărât să candidez la Președinție”, a precizat generalul (r) Predoiu.

După ce a trecut în rezervă, fostul director al SIE a înființat un partid denumit PLAN (Partidul Liga Acțiunii Naționale). Silviu Predoiu afirmă că PLAN va participa la toate rundele electorale din anul 2024. Cu privire la o alianță cu alte partide, Silviu Predoiu s-a arătat rezervat: ” Fără a respinge ideea de alianță, nu ne propunem un asemenea obiectiv”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...
Ultima oră
Pe aceeași temă