1.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeInternaționalUn europarlamentar vrea să introducă permisul special pentru SUV-uri

Un europarlamentar vrea să introducă permisul special pentru SUV-uri

Un europarlamentar își propune introducerea unei noi categorii de permis de conducere, concentrându-se în special pe modelele de tip SUV.

Europarlamentarul francez Karima Delli propune introducerea unui nou permis de conducere specific pentru SUV-uri, deoarece aceste autoturisme au devenit subiectul criticilor activiștilor pentru mediu din cauza emisiilor poluante și a riscurilor pe care le prezintă pentru pietoni și bicicliști.

Conform Politico, vehiculele “nu doar că ocupă mai mult spațiu și sunt mai puțin eficiente din punct de vedere energetic, dar în ceea ce privește siguranța rutieră, ele sunt mai susceptibile de a fi supuse unor coliziuni decât autoturismele ușoare, cu consecințe mult mai grave”, a scris în proiectul său de raport deputatul Verzilor.

Karima Delli argumentează că permisul de conducere de tip B, necesar în prezent pentru a conduce autoturisme și camionete, “nu este complet adecvat pentru cele mai grele autoturisme”. Ea propune introducerea unui nou permis de conducere de tip B+, care ar fi aplicabil mașinilor și camionetelor cu o greutate mai mare de 1,8 tone. Pentru a obține acest permis, șoferii ar trebui să parcurgă o perioadă de probă de doi ani cu un permis de tip B obișnuit și să aibă vârsta minimă de 21 de ani.

Această propunere ar impune șoferilor de SUV-uri să obțină un permis de conducere special, adaptat pentru vehiculele lor mai mari și mai grele. Ar putea aduce schimbări semnificative în reglementările de conducere și ar putea viza în mod specific siguranța și responsabilitatea șoferilor de astfel de autoturisme.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Odobescu și vicepremierul pentru integrare europeană al Ucrainei, despre minoritatea română din statul vecin

Protecţia drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale este importantă pentru un stat ucrainean incluziv, a afirmat ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, în cadrul unei declaraţii...

Cât te costă să faci Revelionul cu Bădălău

Monato, salonul de evenimente deținut de fiica baronului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, se pregătește să ofere o experiență de Revelion cu adevărat...

VIDEO. SUA, Coreea de Sud și Japonia consolidează securitatea cibernetică

Statele Unite, Coreea de Sud și Japonia au convenit asupra unor noi inițiative pentru a răspunde amenințărilor Coreei de Nord în spațiul cibernetic, lansărilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă