18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn bărbat blocat de 3 zile pe o insulă izolată din Bahamas...

Un bărbat blocat de 3 zile pe o insulă izolată din Bahamas a fost salvat de Paza de Coastă

Un bărbat care a rămas blocat timp de trei zile pe o insulă izolată din Bahamas a fost salvat după ce a tras rachete de semnalizare din barca sa cu pânze, a anunțat Paza de Coastă americană într-un comunicat de presă, transmite Busines Insider.

Paza de Coastă a primit o alertă de la echipajul său aerian cu privire la o “barcă cu pânze care a tras rachete de semnalizare în apropiere de Cay Sal”, au precizat oficialii în comunicat.

Cay Sal este o insulă mică pe care nu mai locuiește nimeni. Este teritoriu ce aparține de Bahamas, dar este mai aproape de Cuba și Florida decât oricare dintre insulele majore din Bahamas.

Paza de coastă americană are un acord cu Bahamas pentru a survola în mod regulat Cay Sal pentru a căuta persoane care ar putea rămâne blocate acolo, potrivit Florida Keys News.

În acest caz, Paza de Coastă i-a înmânat provizii bărbatului după ce l-a observat, inclusiv alimente, apă și un radio pentru a stabili comunicarea, au precizat oficialii în comunicatul de presă.

Bărbatul a spus echipajului că a fost blocat timp de trei zile după ce vasul său s-a defectat, a precizat Garda de Coastă. 

Ulterior, un echipaj l-a recuperat de pe insulă, transferându-l la Forțele Regale de Apărare din Bahamas în “stare bună de sănătate”, au precizat oficialii, potrivit comunicatului de presă.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

Investițiile Guvernului Ciolacu conduc la o creștere semnificativă a producției industriale în România

Premierul Ciolacu își validează strategia de investiții, pe măsură ce producția industrială a României înregistrează o creștere notabilă în 2024. Potrivit datelor publicate de...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă