16.1 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăȘtirile zileiUn atentat sinucigaș cu bombă din Pakistan a vizat poliția

Un atentat sinucigaș cu bombă din Pakistan a vizat poliția

Un atentat sinucigaș cu bombă de la o moschee aglomerată din Peshawar din Pakistan a ucis cel puțin 32 de persoane luni (30 ianuarie), cel mai recent atac care vizează poliția din acest oraș din nord-vestul țării unde militanții islamiști rămân activim, potrivit Reuters.

Oficialii spitalului au spus că cel puțin 147 de persoane au fost rănite, multe dintre ele în stare critică.

Premierul Shebaz Sharif a numit explozia un atac sinucigaș. În moschee se aflau cel puțin 260 de persoane, a adăugat oficialul de poliție Sikandar Khan.

Un atentat sinucigaș cu bombă din Pakistan a avut ca țintă poliția, deși nimeni nu și-a revendicat responsabilitatea pentru el

Nimeni nu și-a revendicat responsabilitatea pentru atentatul care a distrus moscheea în timpul rugăciunilor de la amiază, provocând prăbușirea unui zid peste credincioși.

Clădirea este situată în interiorul unui complex bine fortificat care include sediul forțelor de poliție provinciale și un departament de combatere a terorismului.

Atentat sinucigaş în Pakistan: Cel puţin 16 persoane au murit

Un atentat sinucigaş în cursul unei procesiuni religioase s-a soldat cu cel puţin 16 morţi şi câteva zeci de răniţi miercuri în oraşul Rawalpindi în apropiere de Islamabad, potrivit poliţiei şi echipelor de intervenţie, informează Mediafax.

Explozia s-a produs în timpul unei procesiuni a musulmanilor şiiţi care se îndreptau spre o moschee din centrul Rawalpindi, a declarat poliţia.

Potrivit unui purtător de cuvânt al serviciilor de salvare, Waqas Rehman, bilanţul este de 16 morţi şi 32 de răniţi, dintre care nouă copii.

„Atacatorul sinucigaş a detonat bomba când responsabilii de securitate erau în curs de a îl controla. Ne temeam de un atentat şi eram în alertă maximă”, a declarat şeful poliţiei din Rawalpindi Azhar Hameed Khokhar.

Un alt responsabil al poliţiei, Muhammad Haroon, a declarat pentru AFP că explozia s-a produs atunci când procesiunea era la 500 de metri de moschee.

Cel mai recent atentat sinucigaş a fost comis înainte de summitul statelor D8 (Dezvoltare 8) organizat în Pakistan care a reunit Iranul, Turcia, Malaezia, Indonezia, Bangladesh şi Nigeria.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rusia va taxa suplimentar veniturile mari și companiile pentru a susține războiul din Ucraina

Rusia plănuieşte creşteri de taxe pentru veniturile mari şi companii, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe, în contextul în care Moscova caută încasări suplimentare...

Shell Team Aviation, înșelăciunea continuă, reacții în lanț!

Investigația jurnalistică demarată de Ziarul Puterea,  intitulată ”Scandal în industria aviatică: Shell Team Aviation acuzată de înșelăciune și evaziune fiscală”(https://www.puterea.ro/scandal-in-industria-aviatica-shell-team-aviation-acuzata-de-inselaciune-si-evaziune-fiscala/), publicată la data...

Peste 700 de rețete pentru Ozempic au fost falsificate. Administratorul unei clinici private, printre cei reținuți

Miercuri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunțat reținerea a 13 persoane implicate într-o rețea care ar fi falsificat peste 700 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă