37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăȘtiințăUn astronaut Nasa dezvăluie ce speră să găsească agenția spațială pe Lună

Un astronaut Nasa dezvăluie ce speră să găsească agenția spațială pe Lună

Misiunea Artemis 1 a NASA pe Lună este în plină desfășurare și va pregăti agenția spațială americană pentru a duce oamenii pe suprafața lunară, notează The Sun.

Având în vedere că Nasa și-a propus cu fermitate să exploreze din nou mai mult pe Lună, astronautul Nasa Stan Love a vorbit pentru sursa citată despre ceea ce speră să găsească.

Love a început prin a explica cum Luna ne poate învăța mai multe despre Pământ.

El a declarat pentru The U.S. Sun: „Polul sudic al Lunii găzduiește, de asemenea, cel mai mare sistem de resurse de cratere de impact, astfel încât, dacă întorci Luna, întreaga parte sudică a laturii sudice a Lunii, care se întinde de la ecuator până la polul sud, este un crater de impact.”

„Nu știm prea multe despre ce se întâmplă în mantaua de sub picioarele noastre, deoarece este prea adâncă și prea fierbinte, dar am putea afla de pe Lună,” mai spune acesta.

Love a explicat, de asemenea, cât de importantă poate fi descoperirea resurselor lunare.

„Ne-ar plăcea, de asemenea, să știm ce resurse naturale sunt disponibile, în special substanțe volatile, apă, dioxid de carbon, amoniac, care sunt comune în asteroizi și comete. Luna în sine este destul de uscată, dar poate există depozite de astfel de substanțe acolo,” spune el.

„Aceste elemente volatile sunt convertibile în oxigen pentru respirație, apă potabilă, combustibil pentru rachete, tot felul de lucruri de care vom avea nevoie pentru a explora spațiu și care se află deja pe Lună,” continuă acesta.

Odată ce capsula Orion a lui Artemis 1 va ateriza pe Pământ la sfârșitul acestui an, Nasa va putea obține date de la aceasta și va putea începe să planifice Artemis 2.

Artemis 2 va fi o misiune cu echipaj uman și își propune ca, pentru prima dată după zeci de ani, astronauții să se deplaseze cu racheta în jurul Lunii.

Aceasta va deschide calea către Artemis 3.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă