3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiUE a aprobat vaccinul Pfizer pentru copiii între 5-11 ani

UE a aprobat vaccinul Pfizer pentru copiii între 5-11 ani

UE a aprobat administrarea vaccinului Pfizer copiilor cu vârste între 5 și 11 ani. Agenția Europeană a Medicamentului a precizat că vaccinul Pfizer va fi administrat în două doze.

Agenția Europeană a Medicamentului a precizat că dozele pentru copii de 5-11 ani sunt de 10 micrograme fiecare, cu o distanță de trei săptămâni între cele două doze. În comparație, dozele pentru adulți conțin 30 de micrograme de vaccin, relatează Digi24.

Compania Pfizer/BioNTech au anunțat că eficacitatea vaccinului Pfizer este de 90,7%, potrivit testelor clinice pentru grupa de vârstă 5-11 ani. În luna mai, Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat administrarea vaccinului pentru copii cu vârste între 12 și 17 ani, în luna mai.

Deocamdată nu se știe când vor începe țările Uniunii să administreze vaccinurile la copii.

La începutul acestei săptămâni, ministrul german al sănătății, Jens Spahn, spunea că livrarea în Uniunea Europeană a dozelor pentru copii va începe din 20 decembrie.

Zeci de milioane de copii din acest interval de vârstă vor fi eligibili pentru a fi vaccinați anti-coronavirus în Uniunea Europeană.

Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Erdogan: „Sper ca lira turcească să se stabilizeze în curând”

Președintele turc, Tayyip Erdogan, a declarat sâmbătă că speră că ratele de schimb valutar să se stabilizeze în scurt timp și a promis din...
00:15:09

Alec Baldwin vorbește despre tragedia din Rust: Concepții greșite!

Alec Baldwin, despre motivul pentru care vorbește acum despre tragedia „Rust”: partea 1 Actorul Alec Baldwin a împușcat mortal o femeie, în timpul unor...

Bitcoin scade cu 12,1%

Bitcoin a scăzut sâmbătă cu 12,14%. A ajuns la la 47.176,09 dolari și a pierdut 6.567,6 dolari de la închiderea anterioară, scrie Reuters. Bitcoin, cea...
Ultima oră
Pe aceeași temă