9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăPoliticăCriza politicăUDMR vrea doar 3 luni de armistițiu politic

UDMR vrea doar 3 luni de armistițiu politic

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus că susţine ideea unui guvern minoritar susţinut de forţele parlamentare în baza unui armistiţiu pe termen scurt.

Declaraţiile au fost făcute marţi seara, la Aleph News.

Kelemen Hunor a spus că este de acord cu ideea unui armistiţiu politic pe termen scurt.

„Eu cred că s-ar putea merge pe varianta propusă de Nicolae Ciucă un armistiţiu în următoarele trei luni de zile”, a declarat liderul UDMR.

UDMR explică durata scurtă a acestui armistițiu

Kelemen Hunor a explicat de ce este vorba despre o perioadă atât de scurtă. În prima parte a anului viitor PSD va fi nevoit să ia o decizie şi, dacă nu depune o moţiune de cenzură, trebuie să intre la guvernare, a spus Kelemen Hunor la Aleph News.

Termenul de câteva luni pentru armistițiu este necesar pentru refacerea încrederii între foştii parteneri de guvernare.

„Se poate trece peste multe afirmaţii în politică… Cu timpul se poate (despre refacerea alianţei- n.r.), trebuie să laşi o perioadă de timp”, a adăugat politicianul, conform stiri247.ro.

Preşedintele UDMR a dezvăluit de ce nu a susţinut guvernul propus de Dacian Cioloş: liderul USR nu l-a contactat pe această temă!

„Dacă nu mă cauţi, nu mă întrebi… a fost doar o întâlnire în trei… apoi m-a sunat de ziua mea şi mi-a spus la mulţi ani… cred că avea impresia că dacă liberalii acceptă, acceptăm şi noi”, a dezvăluit Kelemen Hunor.
Un armistițiu politic este dorit de PNL, dar nu mai este ușor de obținut.

Cele mai citite

Accident cu șapte victime, între care trei minori, în Olt – VIDEO

Accident cu șapte victime, între care trei copii, într-o localitate din județul Olt. Potrivit polițiștilor, cinci victime ale accidentului au fost transportate la spital. Potrivit...

Talibanii cer ajutor umanitar pentru a trece peste iarnă

Talibanii cer ajutor umanitar internațional pentru a trece peste iarnă. Regimul de la Kabul, venit la putere în luna august printr-o intervenție armată sângeroasă,...

Noi informații despre românii din Africa de Sud. Sunt 39 de români care așteaptă repatrierea

Noi informații despre românii din Africa de Sud. Potrivit MAE, sunt 39 de cetățeni români care trebuie repatriați, față de 36 de câți se...
Ultima oră
Pe aceeași temă