0.5 C
București
joi, 20 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăUDMR vrea coaliție cu PSD și PNL, a anunțat Kelemen Hunor

UDMR vrea coaliție cu PSD și PNL, a anunțat Kelemen Hunor

Kelemen Hunor a anunțat că UDMR a decis să înceapă negocierile pentru formarea „unei mari coaliții între PNL-PSD-UDMR”. Acesta a precizat că această coaliție poate fi posibilă doar dacă se pot face reforme pentru revizuirea Constituției.

UDMR dorește coaliție cu PNL și PSD

Președintele Uniunii, Kelemen Hunor, a declarat în urma consultărilor de luni cu președinții organizațiilor județene, că UDMR vrea o coaliție cu PSD și PNL. Totuși, oficialul a adăugat faptul că Uniunea dorește ca reforma constituțională să asigure condițiile reale pentru înfăptuirea unei justiții independente.

„Luni ne-am consultat cu președinții organizațiilor județene, iar în cadrul ședinței online al Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) am decis să continuăm guvernarea, iar UDMR să înceapă negocierile pentru formarea unei mari coaliții între PNL-PSD-UDMR, susținută de grupul parlamentar al minorităților naționale”, a anunțat luni seară președintele Uniunii, Kelemen Hunor.

În ceea ce privește formarea coaliției, aceasta va avea sens doar dacă se vor implementa noi reforme pentru revizuirea Constituției. „Introducerea republicii parlamentare poate fi un astfel de obiectiv important”, a adăugat acesta.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite
00:00:45

Antony Blinken a ajuns în Ucraina, pe fondul îngrijorărilor cu privire la invazia Rusiei

Principalul diplomat al președintelui Biden, Antony Blinken, a ajus în Ucraina într-o vizită oficială, pe fondul îngrijorărilor cu privire la invazia Rusiei. Oficialul încearcă...

Guvernul a aprobat o nouă zi liberă. Calendarul liberelor din 2022

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că a fost adoptată hotărârea în baza căreia 2 decembrie 2022 va...

Cum se aleg covorașele profesionale în funcție de spațiul de utilizare

Sunt frumoase, pufoase și ne țin picioarele calde, au un design placut, sunt igienice, au scopuri de curățare sau dezinfectare – totul depinde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă