20.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUcrainenii au posibilitatea de a depune cereri de despăgubire la Haga în...

Ucrainenii au posibilitatea de a depune cereri de despăgubire la Haga în urma invaziei Rusiei

Registrul se va concentra iniţial pe daunele aduse bunurilor imobiliare, dar ar trebui extins pentru a include şi alte tipuri de daune materiale, de altă natură, a declarat Kuleba la o conferinţă organizată de guvernul olandez pentru a discuta despre responsabilitatea juridică privind invazia Rusiei asupra Ucrainei, relatează Reuters, preluat de actualitate.org.

Ucraina doreşte să folosească activele ruseşti îngheţate pentru a plăti daunele de război şi despăgubirile acordate victimelor. “Acesta este primul pas material care se face”, a declarat Kuleba.

Cetăţenii ucraineni, dar şi străinii care au suferit pagube pe teritoriul Ucrainei în urma invaziei Rusiei din februarie 2022 pot depune cereri de despăgubire la registru. Aceştia pot depune cererea prin intermediul unei aplicaţii online.

Ucraina se aşteaptă ca cel puţin opt milioane de cereri individuale de despăgubire să fie depuse, a declarat Zakhar Tropin, un avocat al Departamentului ucrainean de Justiţie.

Pe de altă parte, Banca Mondială a estimat în februarie că Kievul ar avea nevoie de 486 de miliarde de dolari pentru a reconstrui ţara, care a fost devastată de invazia Rusiei. Ucraina a declarat că această sumă s-ar putea dubla dacă se iau în calcul despăgubirile pentru victimele războiului.

Rusia cere instanței ONU să oprească investigația în cazul de invazie a Ucrainei

Rusia face apel la cea mai înaltă instanță a Națiunilor Unite(ONU) de la Haga să renunțe la ceea ce spune că este un caz „ plin de vicii”, introdus de Kiev, cazul de invazie a Ucrainei, contestând argumentul Moscovei conform căruia războiul este necesar pentru a preveni genocidul, potrivit Reuters.

Rusia face apel la cea mai înaltă instanță a Națiunilor Unite să respingă cazul introdus de Ucraina, care contestă afirmația Moscovei că invazia Ucrainei a fost necesară pentru a opri genocidul etnicilor ruși de acolo.

Se spune că acest videoclip militar ucrainean, lansat în weekend, arată bătălia pentru un sat despre care se spune că a fost reluat.

Luni, echipa juridică a Rusiei de la Haga a declarat că cei de la Kiev abuzează de tratatul de genocid al ONU din 1948.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Hanami – sărbătoarea primăverii, în Grădina Japoneză din Herăstrău

A cincea ediţie a Festivalului Hanami - sărbătoarea primăverii are loc, astăzi, în Grădina Japoneză din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău) din Capitală."Vă aşteptăm...

Rusia – Ucraina, ziua 759: Piloți de vânăyoare ucraineni, antrenați în Franța

Viitori piloţi de vânătoare ucraineni care ar putea zbura cu avioane americane F-16 sunt antrenaţi în sudul Franţei de către forţele aeriene, a anunţat...

Hanami – sărbătoarea primăverii, în Grădina Japoneză din Herăstrău

A cincea ediţie a Festivalului Hanami - sărbătoarea primăverii are loc, astăzi, în Grădina Japoneză din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău) din Capitală."Vă aşteptăm...
Ultima oră
Pe aceeași temă