37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUcraina pune sub asediu orașul Belgorod din Rusia: Școlile și centrele comerciale...

Ucraina pune sub asediu orașul Belgorod din Rusia: Școlile și centrele comerciale se vor închide

Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, ţinta unor atacuri persistente dinspre statul vecin Ucraina, a anunţat sâmbătă închiderea pentru următoarele zile a centrelor comerciale şi a şcolilor din oraşul Belgorod, capitala regiunii, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

„Ţinând cont de situaţia actuală, am decis că centrele comerciale” din Belgorod vor fi închise duminică şi luni, a declarat Viaceslav Gladkov. De asemenea, şcolile vor rămâne închise luni şi marţi în oraş, precum şi în alte opt districte din regiune, a adăugat oficialul rus, relatează Agerpres.

Atacurile
Două persoane au fost ucise sâmbătă, potrivit autorităţilor ruse, în noi lovituri în oraşul Belgorod, Kievul fiind acuzat de intensificarea bombardamentelor în contextul organizării alegerilor prezidenţiale din Rusia în perioada 15-17 martie.

Unităţi de luptători ruşi anti-Kremlin afirmă că desfăşoară incursiuni armate şi bombardamente în timpul alegerilor prezidenţiale din Rusia, la care este de aşteptat ca preşedintele în exerciţiu Vladimir Putin să iasă învingător, în lipsa unor contracandidaţi redutabili.

Putin a jurat că Rusia va răspunde acestor atacuri, care s-au multiplicat.

La rândul său, Ucraina promite de luni de zile să aducă conflictul pe teritoriul Rusiei, ca răspuns la ofensiva şi bombardarea statului ucrainean de mai bine de doi ani.

Reacția Rusiei

Rusia a respins sâmbătă alte două incursiuni la frontieră ale armatei ucrainene, a anunţat Ministerul Apărării de la Moscova, în a doua zi a alegerilor prezidenţiale din Federaţia Rusă, care se desfăşoară între 15-17 martie, informează EFE.

Unităţile ucrainene de sabotori ar fi încercat să pătrundă în regiunea Belgorod, cea mai afectată de la începutul războiului, din regiunea ucraineană Sumi, potrivit unui comunicat postat de ministerul rus pe canalul său de Telegram.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă