Conservatorii britanici au cerut republicanilor să întărească sprijinul Ucrainei: ”dacă Putin prevalează în Ucraina, aceasta ar acorda ajutor Chinei, Iranului și Venezuelei – toate acestea fiind aliate cu Rusia în vreo formă sau alta.”
Delegația Conservative Friends of Ukraine la Washington DC condusă de deputatul Jack Lopresti s-a luptat pentru a convinge congresmenii republicani să nu lase Ucraina la greu.
Deputatul Jack Lopresti, președintele Conservative Friends of Ukraine care a condus delegația de parlamentari tory la Washington DC în prima săptămână din decembrie a subliniat importanța unui alianțe democratice consolidate care să ajute Ucraina în lupta sa de a alunga rușii de pe teritoriul lor.
De duminică, 26 noiembrie până vineri, 1 decembrie, președintele Conservative Friends of Ukraine (CFU) a condus o delegație de parlamentari conservatori din Regatul Unit pentru a se întâlni cu omologii lor din Partidul Republican în Congresul din Statele Unite pentru a discuta despre sprijinul occidental pentru poporul ucrainean, în lupta lor de a alunga forțele ruse din țara lor.
Pe un fundal de conflict atât în Ucraina, cât și în Orientul Mijlociu, conservatorii de rang înalt s-au îndreptat la Washington DC pentru discuții cu omologii republicani pentru a consolida alianța istorică anglo-americană și hotărârea acesteia de a învinge o axă a răului care amenință lumea liberă.
Delegația a avut în componență lideri marcanți ai Partidului Conservator:
• Jack Lopresti, deputat, președinte CFU și vicepreședinte al Partidului Conservator
• Rt. Hon. Liz Truss MP, fost prim-ministru și lider al Partidului Conservator
• Rt. Hon. Sir Iain Duncan Smith MP, fost lider al Partidului Conservator
• Lord Howard din Lympne, fost lider al Partidului Conservator
• Rt. Hon. Mark Francois deputat, membru al Comitetului restrâns al apărării și fost ministru al forțelor armate
În săptămâna lor la Washington, delegația a reafirmat necesitatea unității între aliații occidentali în fața incursiunilor și zgomotului de sabie din partea Rusiei și a aliaților săi din China și Iran, „motivul pentru care valorile noastre și modul de viață de care ne bucurăm în Occident trebui apărate și protejate.”
Ei au făcut, de asemenea, paralele între conflictul din Ucraina și situațiile din Israel, Taiwan și Guyana, menționând că, dacă aliații occidentali i-ar permite lui Putin să prevaleze în Ucraina, acest lucru ar acorda ajutor Chinei, Iranului și Venezuelei – toate acestea fiind aliate cu Rusia în vreo formă sau alta.
În timp ce delegația s-a aflat la Washington DC, parlamentarii conservatori britanici s-au întâlnit cu 20-30 de membri ai Congresului republican, pe lângă diferite grupuri de reflecție, cum ar fi Heritage Foundation, unde deputatul Sir Iain Duncan Smith a ținut un discurs despre politica externă conservatoare; Consiliul Atlanticului; și Institutul Hudson, în care deputatul Jack Lopresti a susținut remarci în discuții cu cadre universitare și factori de decizie.
Deputatul Jack Lopresti a spus:
Este atât de important ca frăția națiunilor libere să continue să lucreze împreună pentru a apăra libertatea în întreaga lume. Războiul din Ucraina este atât de mult războiul Marii Britanii și al Americii, cât este războiul Ucrainei. Continuarea sprijinului occidental pentru Ucraina în timpul lor de nevoie este singura modalitate prin care putem preveni o Europă dominată de Rusia lui Putin. După cum spun ucrainenii: trebuie să construim împreună arsenalul lumii libere.
Regatul Unit și Statele Unite au o relație specială. Partajarea informațiilor între cele două țări ale noastre, de exemplu, se extinde dincolo de orice altă relație pe care o avem cu orice altă națiune. Este imperativ ca noi, conservatorii de pe ambele maluri ale Atlanticului, să continuăm să punem în aplicare apărări naționale puternice atât ale noastre cât și a aliaților noștri din Ucraina și din alte părți.
a continuat Deputatul Jack Lopresti.
Vorbind pentru Politico, deputatul Jack Lopresti a spus:
„Dacă vrei să eviți conflictele în viitor, trebuie să ai un factor de descurajare puternic. Există probleme care apar peste tot în lume. Este un pic ca în anii 1930. Este mai ieftin, mai curat și mai rapid să o rezolvi acum, trimiteți un mesaj – nu vom permite oamenilor să intre în țările altora în secolul 21. Ucraina este o națiune independentă, liberă, democratică. Are dreptul să-și conducă propriile afaceri.”