7.6 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaBritanicii, fermi în sprijinirea Ucrainei la Washington: O delegație de Parlamentari britanici...

Britanicii, fermi în sprijinirea Ucrainei la Washington: O delegație de Parlamentari britanici de rang înalt se alătură Prietenilor Conservatori ai Ucrainei la Washington DC

Delegația ce se va afla la Washington începând de luni, 27 noiembrie, organizată de Conservatives Friends of Ukraine va încerca să consolideze unitatea occidentală împotriva regimurilor de la Moscova, Beijing, Teheran.

„După cum spun ucrainenii: Trebuie să construim arsenalul lumii libere împreună”

Președintele CFU Jack Lopresti

„Avem nevoie de un parteneriatv mai profund între conservatorii britanici și republicanii americani”

Fostul prim-ministru britanic Liz Truss

Pe fundalul de conflictelor din Ucraina și Orientul Mijlociu, parlamentarii conservatori britanici se îndreaptă luni spre Washington DC pentru o săptămână de discuții cu omologii republicani. Parlamentarii își propun consolidarea și determinarea alianței istorice anglo-americană de a învinge o axă a răului care amenință lumea liberă.

Organizat de Prietenii Conservatori ai Ucrainei (CFU), afiliat Partidului Conservator, delegația este de așteptată să se întâlnească cu un număr de senatori, congresmeni și alte persoane influente din Partidul Republican, partidul soră al conservatorilor britanici. Din delegație vor face parte:

• Onorabilul Jack Lopresti deputat, președinte CFU și deputat al Partidului Conservator

• Onorabila Liz Truss MP (n.r. membru al parlamentului), fost prim-ministru britanic conservator și Lider de partid

• Onorabilul Sir Iain Duncan Smith MP, fost lider al Partidului Conservator

• Onorabilul Lord Howard din Lympne, fost lider al Partidului Conservator

• Onorabilul Mark Francois deputat, membru al Comitetului Selectat al Apărării și fost ministru al Forțelor Armate

În săptămâna lor la Washington, delegația își propune să reafirme nevoia de unitate între Aliații occidentali în fața incursiunilor și atacurilor Rusiei și aliaților ei din China și Iran. Atacuri ce țintesc valorile și modul de viață de care ne bucurăm în Occident care trebuie să fie apărate și protejate. De asemenea, vor face paralele între conflictul din Ucraina și situațiile din Israel, Taiwan și Guyana, observând că, dacă aliații occidentali i-au permis lui Putin să prevaleze în Ucraina, aceasta ar acorda ajutor Chinei, Iranului și Venezuelei – toate țările care sunt aliate cu Rusia într-o anumită formă.

Deputatul Jack Lopresti, președintele Conservative Friends of Ukraine, a declarat:

„Este atât de important ca frăția națiunilor libere să continue să lucreze împreună pentru a apăra libertatea în întreaga lume. Războiul din Ucraina este la fel de mult un război al Marii Britanii și al Americii. Continuarea sprijinului occidental pentru Ucraina în timpul lor de nevoie este singura cale prin care putem preveni o Europă dominată de Rusia lui Putin. După cum spun ucrainenii: Trebuie să construim arsenalul lumii libere împreună.”

Fostul prim-ministru Liz Truss MP a spus:

„Occidentul se confruntă cu o amenințare foarte reală din partea unei axe ostile a regimurilor totalitare. Este vital ca noi, Conservatorii, să susținem valorile noastre de libertate și democrație. Suntem la Washington pentru a ne aprofunda parteneriatul cu aliații noștri republicani, pentru a lupta împotriva acestor răufăcători care ar distruge modul nostru de viață. Această vizită nu putea veni într-un moment mai critic, având în vedere îngrozitorul atac asupra Israelului, războiul ilegal al Rusiei în Ucraina și zgomotul lui Xi din Taiwan”.

Sir Iain Duncan Smith MP a observat:

„De la Beijing la Damasc, se dezvoltă o nouă axă autoritară. Această nouă axă, cu China la vârf, reprezintă cea mai mare amenințare cu care s-a confruntat lumea liberă de la sfârșitul războiului Rece. Din amenințarea chineză cu invadarea Taiwanului și invazia brutală a Ucrainei de către Rusia, la atacurile josnice asupra cetățenilor israelieni susținuți de Iran, lumea liberă trebuie să se trezească: ridicați-vă și recunoașteți că toate aceste lucruri sunt legate între ele.”

Lordul Howard din Lympne a adăugat:

„Alte evenimente au scos războiul din Ucraina de pe titluri. Dar miza rămâne mare. Dacă Putin reușește, viitorul va arăta sumbru pentru statele baltice, Taiwan și Orientul mijlociu. Prin urmare, este vital ca sprijinul Occidentului pentru Ucraina să rămână ferm. Acesta este mesajul meu și al colegilor mei care împreună cu mine ne vom duce la Washington săptămâna viitoare.”

Mark Francois MP a spus:

„Ca fost ministru al Forțelor Armate, cred cu tărie în necesitatea menținerii sprijinului militar și de informații pentru aliații ucraineni – sper că vom putea lămuri cât se poate de clar acest lucru în timpul vizitei noastre.”

Delegația se va afla la Washington DC de luni 27 noiembrie până vineri 1 Decembrie pentru o varietate de întâlniri în Capitoliu.

Prietenii Conservatori ai Ucrainei (CFU) a fost fondat în 2022 ca răspuns la invazia rusă al Ucrainei. Este dedicat consolidării politicilor, securității, relațiilor culturale și comerciale dintre Regatul Unit și Ucraina, precum și dintre conservatori și comunitatea ucraineană în creștere din Marea Britanie. CFU organizează și conduce delegații a parlamentarilor conservatori în Ucraina, precum și în țările aliate pentru a se asigura că sprijinul pentru Ucraina rămâne puternic în Westminster și în străinătate.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Dacia ocupă a doua poziţie, ca număr de înmatriculări în UE în luna ianuarie

Numărul autoturismelor noi marca Dacia înmatriculate în luna ianuarie în Uniunea Europeană a fost mai mare decât cel al autoturismelor marca Renault, potrivit cifrelor...

Ecuadorul nu mai livrează arme din epoca sovietică Ucrainei

Ecuadorul a anunţat luni că renunţă să livreze arme din epoca sovietică Ucrainei, prin intermediul Statelor Unite, după o promisiune în acest sens care...
00:01:30

Comenzi mari de aeronave cresc la show-ul aerian din Singapore

Singapore a demarat marți (20 februarie) cea mai mare întâlnire de aviație din Asia, cu comenzi pentru avioanele COMAC și Boeing din China, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă