23.4 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăInternaționalTurnul Eiffel a fost închis și evacuat din cauza unei amenințări cu...

Turnul Eiffel a fost închis și evacuat din cauza unei amenințări cu bombă

Turnul Eiffel din Paris, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din lume, a fost închis sâmbătă pentru public, după ce a fost evacuat ca măsură de precauție în urma unei amenințări cu bombă, a declarat o sursă din cadrul poliției franceze.

Turnul Eiffel a fost închis sâmbătă în urma unei amenințări cu bombă, a anunțat presa franceză citând surse din cadrul poliției. Monumentul din Paris și împrejurimile sale imediate au fost evacuate ca măsură de precauție, au precizat oficialii.

O echipă de geniști a fost trimisă la fața locului, potrivit rapoartelor. Evacuarea a început în jurul prânzului, ora locală, iar turnul a fost eliberat de vizitatori până la ora 13:30. Acesta rămâne închis pentru moment, potrivit agenției de presă Baha, potrivit replicaonline.ro.

Alertă cu bombă la Turnul Eiffel!

O alertă cu bombă a declanșat sâmbătă evacuarea tuturor celor trei etaje ale emblematicului Turn Eiffel, potrivit postului France BFMTV, afiliat CNN.

BFMTV a relatat că o echipă speclializată se află în prezent la fața locului pentru a efectua o expertiză în urma amenințării.

Turnul rămâne deocamdată închis, potrivit BFMTV.

Aproape șapte milioane de persoane vizitează anual atracția turistică din Paris.

Monumentul are un post de poliție la poalele pilonului sudic, spațiile sale sunt supravegheate video, iar vizitatorii trebuie să treacă prin controale de securitate înainte de a intra.

Evacuările sunt rare, dar nu necunoscute. În 2019, monumentul a fost evacuat și închis după ce un bărbat a fost văzut cățărându-se pe partea laterală.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Traducătorul german bazat pe inteligență artificială DeepL, evaluat la 2 miliarde de dolari

Compania germană de traduceri bazate pe inteligență artificială (AI) DeepL a fost evaluată la 2 miliarde de dolari în cadrul unei runde conduse de...

Anumite categorii vor beneficia de creşteri salariale de 10 %, în 2 tranşe. Ciolacu spune că atât își permite

Executivul vrea să majoreze cu 10% salariile unor bugetari, inclusiv din primăriile cu până la 20.000 de locuitori. Majorările ar urma să se aplice chiar în lunile cu...

Sebastian Burduja, aproape de victorie: “Puțini credeau posibil acum câteva săptămâni”

Sebastian Burduja, candidat la Primăria Capitalei, a postat un mesaj pe pagina sa de LinkedIn. El susține că este aproape de victorie, din datele...
Ultima oră
Pe aceeași temă