9.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăInternaționalTurcia se teme de un potențial "război regional"

Turcia se teme de un potențial “război regional”

Turcia și-a exprimat duminică preocuparea față de escaladarea tensiunilor din Orientul Mijlociu, în urma atacurilor iraniene asupra Israelului în timpul nopții, subliniind temerea de un potențial “război regional”.

Declarându-și îngrijorarea, Turcia a apelat la “încetarea escaladării” în regiune, subliniind necesitatea unor eforturi pentru reducerea tensiunilor și restabilirea stabilității. Tensiunile din Orientul Mijlociu au atins un nivel alarmant în urma atacurilor recente, iar Turcia, ca și alte state, caută soluții diplomatice pentru a evita o escaladare a conflictului.

“Astăzi, transmitem mesajele noastre prin care le cerem încetarea escaladării oficialilor iranieni şi ţărilor occidentale care au influenţă asupra Israelului. Atacul israelian asupra ambasadei iraniene din Damasc, contrar dreptului internaţional, a justificat îngrijorările noastre. Represaliile Iranului (…) au arătat încă o dată că evenimentele se pot transforma rapid într-un război regional”, se arată într-un comunicat de presă.

Conform unei surse diplomatice turce, ministrul turc de externe, Hakan Fidan, a comunicat duminică omologului său iranian, Hossein Amir-Abdollahian, că Turcia, în calitate de vecin al Iranului, are ca obiectiv evitarea unei “escaladări suplimentare în regiune”.

În conformitate cu aceeași sursă, șeful diplomației iraniene a afirmat că “operațiunea de represalii împotriva Israelului s-a încheiat”, adăugând că Iranul își păstrează dreptul de a reacționa “mai ferm” în cazul unui “atac” israelian.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...

Românii pot avea succes la Eurovision! Trebuie doar să demonstreze că au avut părinți de același sex: Decebal și Traian

România ar putea accede din nou cu succes în viitoarele finale din cadrul concursului Eurovision, poate chiar cu șanse la trofeu. Concurenții din țara...
Ultima oră
Pe aceeași temă