2.8 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeInternaționalTurcia, lovită de un nou cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade

Turcia, lovită de un nou cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,4 grade a lovit provincia Hatay din sudul Turciei, îngrozindu-i pe cei rămași într-o regiune devastată de două cutremure, două săptămâni mai devreme.

Cutremurul, mai puțin puternic decât cele inițiale cu magnitudinea de 7,8 și 7,5 care au provocat haos în sudul Turciei și în nordul Siriei la 6 februarie, amenință cu noi distrugeri într-o regiune în care mulți oameni au fugit din casele distruse pentru a se refugia în siguranță în alte orașe și sate din afara zonei afectate de cutremur, notează The Guardian.

Acesta a lovit la o adâncime de doar doi kilometri, a declarat Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC), ceea ce ar putea amplifica impactul său la nivelul solului. A fost localizat în apropierea orașului Antakya din sudul Turciei și a fost resimțit în Siria, Egipt și Liban.

Agenția turcă de gestionare a dezastrelor AFAD a precizat că epicentrul cu magnitudinea 6,4 a fost în districtul Defne din Hatay, o zonă situată în extremitatea sudică a centrului regional Antakya care se întinde spre orașul Samandağ, locuri care s-au plâns deja de un răspuns guvernamental lipsit de strălucire la suferințele lor în urma cutremurelor de acum două săptămâni. cutremur turcia cutremur turcia

“A fost prima zi în care am decis să rămânem în casa noastră, deoarece are doar un etaj, și foloseam caloriferul nostru pentru a încerca să ne încălzim, demonstrând ce să facem în cazul în care se va produce un alt cutremur”, a declarat Ata Koșar din orașul Ekinci, din Hatay, care și-a pierdut fratele, cumnata și nepotul atunci când blocul lor s-a prăbușit în timpul primului cutremur.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă