30.6 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiTurcan, după ce Dăncilă a spus că Iohannis putea să-i ceară regelui...

Turcan, după ce Dăncilă a spus că Iohannis putea să-i ceară regelui Iordaniei să nu anuleze vizita

”Ne facem de râs pe toată planeta”, susţine Turcan, care a adăugat că relaţiile cu Iordania şi cu Israel, nu le-a construit Dăncilă ”4 clase”, ci sunt rezultatul efortului diplomaţiei româneşti în ani de zile.

”Viorica Dăncilă are un tupeu fără margini! În comunicatul Casei Regale a Iordaniei se spune foarte clar că anularea vizitei Regelui Abdullah al II-lea a venit ca urmare a declaraţiilor premierului României Viorica Dăncilă legate de mutarea ambasadei României în Israel. Ce spune Viorica Dăncilă azi? – Că Preşedintele Klaus Iohannis trebuia să îl roage pe Rege să nu renunţe la vizită! Aceasta este o combinaţie de tupeu cu nesimţire. Ne facem de râs pe toată planeta. Este pur şi simplu sfidătoare această abordare mincinoasă care distruge probabil foarte mulţi ani de muncă a diplomaţilor români! Relaţiile cu Iordania, ca şi cu Israel, nu le-a construit Dăncilă ”4 clase”, ci sunt rezultatul efortului diplomaţiei româneşti în ani de zile”, a scris, miercuri, pe Facebook, Raluca Turcan.

Aceasta a continuat afirmând că Israelul nu apreciază ”diletantismul acestui premier semi-analfabet”.

”Oare există vreun partener internaţional care să nu cunoască faptul că Viorica Dăncilă nu are atribuţii, nu înţelege, nu ştie să spună altceva decât lucruri care fie ne fac de râs, fie acoperă preocupările interne în favoarea corupţilor?”, a mai scris Turcan.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi seară, la România TV că este vinovată pentru anularea vizitei regelui Iordaniei în România.

”Nu e vina mea că regele Iordaniei nu a mai venit. Preşedintele putea să îl sune să îi spună că nu este de acord, pentru că regele e omologul preşedintelui, nu al premierului”, a spus Dăncilă.

Duminică, Viorica Dăncilă a anunţat la Washington mutarea ambasadei României la Ierusalim. Ca urmare, luni, regele Abdullah II al Iordaniei şi-a anulat vizita în România.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă