15.5 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăInternaționalTrump spune că se așteaptă să fie arestat marți

Trump spune că se așteaptă să fie arestat marți

Fostul președinte Donald Trump a declarat sâmbătă că se așteaptă să fie arestat în legătură cu ancheta procurorului districtual din Manhattan săptămâna viitoare și a făcut apel la proteste, în timp ce forțele de ordine din New York se pregătesc pentru o posibilă punere sub acuzare, transmite CNN.

Într-o postare pe rețelele de socializare sâmbătă, Trump, referindu-se la el însuși, a spus că “principalul candidat republican și fost președinte al Statelor Unite va fi arestat marți, săptămâna viitoare”.

“Protestați, luați națiunea noastră înapoi”, a scris el.

John Miller, de la CNN, a relatat că, pe parcursul săptămânii, au avut loc întâlniri între agențiile de aplicare a legii din New York, de la nivel municipal, statal și federal, despre cum să se pregătească pentru o eventuală punere sub acuzare a lui Trump.

În timp ce Trump nu a oferit niciun detaliu cu privire la motivul pentru care se așteaptă să fie pus sub acuzare, echipa sa juridică a anticipat că acest lucru se va întâmpla în curând și s-a pregătit în culise pentru următorii pași.

Fostul președinte este așteptat să se prezinte în Manhattan în urma acuzațiilor oficiale și și-a exprimat interesul de a ține un discurs ulterior, deși rămâne de văzut dacă o va face în cele din urmă.

Biroul procurorului districtual din Manhattan, Departamentul de Poliție din New York și reprezentanții lui Trump nu au răspuns imediat la solicitarea de comentarii a CNN sâmbătă.

Trump s-a plâns că el crede că va fi pus sub acuzare doar pentru că el crede că procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, “îl urăște”, potrivit unei surse familiare cu ceea ce a spus Trump.

Apelul său la un protest ca răspuns la o potențială arestare este un ecou al ultimelor sale zile de mandat, când și-a îndemnat în mod repetat susținătorii să respingă rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020, culminând cu atacul mortal din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA.

Unii dintre consilierii lui Trump l-au îndemnat în privat să nu facă apel la proteste, îngrijorați de optica unui protest în masă pe străzile din Manhattan care ar scăpa de sub control sau care ar semăna cu atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cartelul mafiot din Buzău – DOSARUL DEZVOLTĂRII

Investigația noastră pătrunde într-un județ al României unde corupția și rețelele mafiote au înflorit mai puternic decât în oricare alt colț al țării....

Programul Noua Casă 2024 ia start. Care sunt noutățile

Programul Noua Casă 2024 a devenit operaţional, după ce plafonul de garantare aprobat de Ministerul de Finanţe, în valoare de un miliard de lei,...

Sindicaliștii Hidroenergetica amenință cu greva. Aceștia acuză implicarea politicului în companie

Sindicatul Național Hidroenergetica, membru al FNME, afiliată CNS Cartel ALFA, organizație sindicală reprezentând peste 80% din salariații Hidroserv, trage un semnal de alarmă asupra...
Ultima oră
Pe aceeași temă