5.9 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăInternaționalTrump caută susținere de la cele mai mari sindicate din SUA

Trump caută susținere de la cele mai mari sindicate din SUA

Fostul preşedinte american Donald Trump, care caută să se întoarcă la Casa Albă şi curtează votul clasei muncitoare, s-a întâlnit miercuri la Washington cu liderii unuia dintre cele mai mari sindicate din Statele Unite(SUA), relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Discutând cu reprezentanţii Teamsters, republicanul intenţionează să concureze cu adversarul său democrat Joe Biden, care se prezintă drept “cel mai pro-sindicate” preşedinte din istoria ţării şi tocmai a primit sprijinul organizaţiei sindicale UAW.

Trump a apreciat întâlnirea cu Teamsters drept “foarte reuşită” în cursul unei conferinţe de presă.

Admiţând că sindicatul i-a susţinut anterior pe democraţi, el a afirmat că “unii oameni spun că peste 50% dintre Teamsters mă votează”.

În 2020, Teamsters l-au susţinut public pe Joe Biden.

Trump, ultra-favoritul dreptei, o devansează confortabil pe rivala sa Nikki Haley în lupta pentru nominalizarea republicană înaintea alegerilor din noiembrie.

Pentru a câştiga, el ar trebui să recâştige o mare parte din sprijinul pe care Joe Biden l-a obţinut în detrimentul lui în statele cheie din Midwest, centrul clasei muncitoare a industriei manufacturiere americane.

Preşedintele Teamsters, Sean O’Brien, a descris conversaţia ca fiind “plăcută” şi “deschisă”, afirmând că au fost abordate drepturile muncitorilor, reforma regulilor privind falimentul şi alte priorităţi sindicale.

O’Brien a precizat că şi Joe Biden a aranjat o întâlnire cu sindicatul.

El a mai spus că Teamsters îşi anunţă de obicei sprijinul pentru un candidat după convenţiile de vară ale partidelor.

Dar “sprijinul sau non-sprijinul va veni poate mai devreme. Nu am luat încă o decizie”, a subliniat liderul sindical.

VIDEO: Trump începe campania electorală: “Suntem în pragul celui de-al Treilea Război Mondial”

Fostul președinte american Donald Trump a ieșit sâmbătă în campanie electorală pentru prima dată de când și-a anunțat candidatura, pentru a revendica Casa Albă în 2024.

Spre deosebire de discursurile zgomotoase în fața a mii de adepți pe care Trump le organizează adesea, evenimentele de sâmbătă au fost în mod special discrete.

Trump s-a adresat unei mulțimi de aproximativ 200 de persoane în clădirea Capitoliului statului Carolina de Sud. În ciuda evenimentelor mai discrete, Trump și-a păstrat tonul clasic îndrăzneț, de la problemele sociale la războiul din Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Parlamentarii români au interzis pe platforma TikTok

Parlamentarii români au interzis pe TikTok. Atacul hackerilor asupra Parlamentului României, când infractorii cibernetici au reușit să sustragă multe documente, printre care și...

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...
Ultima oră
Pe aceeași temă