15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăInternaționalTrei fii ai liderului Hamas, Haniyeh, uciși într-un raid aerian israelian

Trei fii ai liderului Hamas, Haniyeh, uciși într-un raid aerian israelian

Trei fii ai liderului Hamas, Ismail Haniyeh, au fost uciși miercuri într-un raid aerian israelian în Fâșia Gaza, au anunțat gruparea islamistă palestiniană și familia lui Haniyeh. Armata israeliană a declarat că verifică acest raport., potrivit Reuters.

Haniyeh, care locuiește în străinătate, în Qatar, a fost imaginea dură a diplomației internaționale a Hamas, în timp ce războiul cu Israelul a continuat în Gaza, unde casa familiei sale a fost distrusă de un atac aerian israelian în noiembrie.

Cei trei fii – Hazem, Amir și Mohammad – au fost uciși după ce mașina în care se aflau a fost bombardată în tabăra Al-Shati din Gaza, a declarat Hamas. Trei dintre nepoții lui Haniyeh au fost, de asemenea, uciși în atac, iar un al treilea a fost rănit, a precizat presa Hamas.

“Sângele fiilor mei nu este mai scump decât sângele poporului nostru”, a declarat Haniyeh, în vârstă de 61 de ani, care are 13 fii și fiice, potrivit surselor Hamas.

Hamas a declarat marți că studiază o propunere israeliană de încetare a focului în războiul din Gaza, care durează de peste șase luni, dar că aceasta este “intransigentă” și nu îndeplinește niciuna dintre cererile palestinienilor.

“Cererile noastre sunt clare și specifice și nu vom face concesii în privința lor. Inamicul își face filme dacă va crede că uciderea fiilor mei, în punctul culminant al negocierilor și înainte ca mișcarea să trimită răspunsul său, va împinge Hamas să își schimbe poziția”, a declarat Haniyeh.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

ONU condamnă atacurile mortale israeliene din Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat atacurile aeriene mortale ale Israelului lângă Rafah, în Fâşia Gaza."Condamn acţiunile Israelului care au ucis zeci...

Accident grav pe DN 1, între un autoturism și un camion

Două persoane au decedat, iar alte două au fost rănite, în urma unui accident rutier produs în această dimineaţă pe DN 1, în localitatea...

Rusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă la periferia Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră...
Ultima oră
Pe aceeași temă